Ai uitat parola?

1. Home
  2. Discuții generale
  • ccostras

• Mesaje scrise: 714
  • Masina: Omega 2002 Y25DT
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 21 Jan 2007

• Mesaj Privat
Deschid un topic nou...cu o problema care se dezbate pe larg in cercurile inalte.ce inseamna masina adaptata handicapului. Cei care decid nu pot ajunge la un consens.
Este o masina cu cutie automata adaptata handicapului? de ce nu? Care este diferenta intre o masina cu cutie automata si una cu adaptare la mana a ambreiajului?
Sunt amandoua adaptate ...fac acelasi lucru pana la urma?
Astept pareri.Care ar trebui sa fie criteriile, dupa parerea voastra, pentru o masina sa fie considerata adaptata?
  • alex_arhire

• Mesaje scrise: 988
  • Masina: Astra 2001 Z20LET
  • Cont inregistrat: 10 Sep 2006

• Mesaj Privat
Eu am un vecin care are mari probleme; in sensul ca are un picior mai scurt si coloana vertebrala stramba. Conduce o dacie veche pe care a adaptat`o: a mutat ambreiajul la mana, a inaltat muuult pedalierul si a pus perne pe scaunul soferului (e scund de statura). De fiecare data cand il vad, il admir si ma bucur ca incearca sa isi depaseasca handicapul. Toata stima si respectul !!!
  • ccostras

• Mesaje scrise: 714
  • Masina: Omega 2002 Y25DT
  • Cont inregistrat: 21 Jan 2007

• Mesaj Privat
Sunt multi in situatia lui...chiar mai grav, care au carnet, care au nevoi de deplasare, nevoi care daca ar fi satisfacute i-ar putea implini din punct de vedere psihic. Este vorba de conditiile care trebuie indeplinite de masina ptr. a fi considerata "adaptata".
  • jE

• Mesaje scrise: 8,418
  • Masina: Astra 2005 Z18XE
  • Cont inregistrat: 04 Jun 2006

• Mesaj Privat
hai ca ma umfla rasul. Masina adaptata handicapului? Pai daca e sa o luam asa, majoritatea masinilor "jmekere" sunt adaptate unui anumit handicap. fizic sau mental, a se vedea vitejii de pe strazi, care incearca sa ne demonstreze zilnic, cu orice pret, ca au cohones.
Exista masini care sunt concepute/adaptate special pentru un anumit tip de handicap (cu ambreiajul la mana, cu ... cu... ) si masini care, prin facilitatile pe care le au, pot fi utilizate de o persoana cu handicap. Cum ar fi o masina cu cutie automata, care poate fi utilizata, fara alte modificari, de o persoana cu handicap locomotor.
Pana la urma statutul si eventualele beneficii (scutiri de taxe, etc) ar trebui sa fie acordate, parerea mea, pe baza handicapului posesorului, sau a beneficiarului (utilizatorului) si nu pe baza dotarilor. Ca altfel imi trag si eu ambreiajul langa volan, si uite cum am reducere la taxe...
Skip ads

1. Home
  2. Discuții generale

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR