- lumircea
- OP
- 240 mesaje
- din 27 Sep 2011
- Astra 2017 B16
- Vrancea
lumircea
- Mesaje scrise: 240
- Masina: Astra 2017 B16
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 27 Sep 2011
- Mesaj Privat
cam la 90.000km am avut o problema de vana EGR destul de ancrasata + cotul dintre turbo si radiatorul de aer fisurat + electrovana ce regularizeaza presiunea de actionare a regulatorului turbo ... rezolv totul prin curatare + o garnitura de diametru interior mai mic pentru intrarea gazelor arse spre EGR, cot nou si electrovana noua ... totul ok lucrurile revin la normal ... dupa 3 luni electrovana devine zgomotoasa ... deranjant de zgomotoasa ... desi masina e ok zgomotul persista ...
demontez electrovana, curat cu un diluant, varific, montez la loc ... ok iar zgomotul dispare ... dar doar pentru 3 zile ... a mai intilnit cineva asa ceva ? cum s-a rezolvat ?
multumesc pentru o idee
- lumircea
- OP
- 240 mesaje
- din 27 Sep 2011
- Astra 2017 B16
- Vrancea
lumircea
- Mesaje scrise: 240
- Masina: Astra 2017 B16
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 27 Sep 2011
- Mesaj Privat
raspund tot eu ca poate cineva se mai loveste de problema asta ...
neavind o electrovana sa o schimb pe cea zgomotoasa, am continuat s-o folosesc pe cea pe care o aveam ...
cu timpul zgomotul s-a atenuat ... si iata dupa 5 luni a disparut total ! iar masina merge ok
iata si o alta constatare: intre cele doua electrovane, cea originala si cea cu care am schimbat-o, este o diferenta evidenta
cea originala provoca un comportament al motorului mai retinut ... cam puturos ... dupa inlocuire motorul a redevenit mult mai sprinten ... mai nervos ... mentiunez ca cele doua sunt identice ...
toate bune tuturor