Ai uitat parola?

1. Home
  2. Discuții generale
  • deleted-18977

• Mesaje scrise: 2,339
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 28 Mai 2008

• Mesaj Privat
pai nici eu nu avem de gand sa comand un borcanas
trimite-mi un pm cu pret minim la 20 faguri
Skip ads

• daniel 5ck

• Mesaje scrise: 344
  • Masina: Astra 2006 Z14XEP
  • Cont inregistrat: 15 Mai 2010

• Mesaj Privat
Servus apicultorilor!

Eu ma numar printre cei care au avut inaintasi apicultori(bunicul meu) de la care nu am invatat mai nimic(asta pt ca am fost TONT si INDIFERENT),chestii care le regret enorm acum;anul trecut am prins 4 roiuri de albine si am facut 4 familii pe care nu m-am incumetat singur sa le trec iarna si in lipsa unui ajutor din partea apicultorilor din localitatea mea,le-am dus la un coleg care se pricepe si nici pana azi nu le-am luat inapoi,ceea ce voi face insa in primavara lui 2011 pentru ca am regrete ca nu am inceput sa ma ocup singur de ei.
Am notiunile de baza,am si diploma de apicultor obtinuta in 2009 dar mai imi trebuie ambitie si un pic de suport in a deslusi micile secrete ale stuparitului.
Drept pentru care,rog colegul care a postat mai sus ca exista un forum specializat pentru apicultori,sa posteze link-ul aici iar eu voi urmari si aici tot ce se scrie legat de acest subiect sperand sa invat cat mai multe de la toti.
La multi ani 2011!
Un an nou fericit cu multa miere!
  • Bluecorsa-PDG

• Mesaje scrise: 659
  • Masina: Corsa 2004 Z13DT
  • Cont inregistrat: 26 Mar 2008

• Mesaj Privat
http://stuparitul.3xforum.ro/
pentru intrebari suplimentare, postati in forumul de mai sus... sper sa nu se supere moderatorii ca am postat, tinand seama ca nu e un forum auto, sau magazin... cat despre urari... Multumesc! sanatate! la multi ani 2011!
  • deleted-18977

• Mesaje scrise: 2,339
  • Cont inregistrat: 28 Mai 2008

• Mesaj Privat
foarte tare seite-ul , are si albinute la oferta, vezi dr. sus.papale-ar bondareii sa le pape pe ele.
  • lucas79

• Mesaje scrise: 45
  • Masina: Corsa 1994
  • Cont inregistrat: 19 Sep 2010

• Mesaj Privat
salutari
inca un apicultor
eu ma ocup cu socrul meu de 24 de familii de albine in zona Aradului
ne ducem la pastoral
anul trecut nu a fost unul de productie, mai mult de inmultit familii
la inceputul anului am avut 13 familii
ca sa ne legam cumva de site, transportul l-am asigurat cu microbus si remorca-platforma
avem in proiect un container cu 32 de stupi
beneficii sunt multe pe urma albinelor dar cine urmareste doar beneficiile materiale, mai bine sa nu se apuce de apicultura
in plus nu e de glumit nici cu alergia
eu am ajuns la spital de la o singura intepatura
de atunci ma imbrac bine la albine
sa auzim de numai de bine
servus
  • Gabello

• Mesaje scrise: 1,148
  • Masina: Astra 2001 y1,7dti
  • Cont inregistrat: 11 Mai 2009

• Mesaj Privat
Bluecorsa-PDG a scris:Pentru cine nu stie.... Stupul are 7 produse, toate medicament, un adevarat izvor de sanatate: miere, polen, ceara, propolis, laptisor de matca, apilarnil si venin de albine. Aceste produse brute ale stupului, se folosesc in diverse preparate farmaceutice, dar nici un preparat farmaceutic nu are succesul produsului proaspat, asa cum este recoltat din stup, doar ca recoltarea acestora necesita multa munca si pasiune, si cum nu toti au posibilitatea....preferam sa cumparam doar urma si culoarea acestora din farmacii. O sa revin cu niste retete de preparate pe baza de produse apicole, precum si cu recomandarile acestora... poate e exista persoane carora le vor folosi acestea.

asteptam retele. probabil o sa fie folositoare pt mai multi dintre noi. mersi frumos.
  • Bluecorsa-PDG

• Mesaj Privat
Mda, am vazut ca nu toata lumea stie cum face albina miere.... Sa incercam sa explicam!
Pai din totalul de albine din stup o parte foarte importanta sunt albine culegatoare. Acestea sunt specializate pe cate ceva anume: culegatoare de nectar ( din care albinele fac miere), culegatoare de polen(din care albinele fac pastura) si culegatoare de propolis( da si acesta se culege de la mugurii copacilor in special plop, apoi este amestecat cu diferite substante secretate de glandele albinelor pentru ca sa rezulte propolisul final).
daca ar fi sa detaliem putin procedura transformarii nectarului in miere ar trebui sa spunem ca albina aduce la o cursa maxim 35-40 mg de nectar. acesta contine in jur de 50% apa. Nectarul este depozitat intr-o celula( nu umplu celula) unde este vanturat(albinele bat din aripi deasupra celulei pentru a scadea umiditatea). Dupa cateva ore albinele iau din nou nectarul si combina mai multe celule intre ele, amesteca cu diferite substante si iar vantura, si tot asa pana cand umiditatea se situeaza undeva la 16-18% apoi mierea rezultata se capaceste, o recolteaza apicultorul si va asteapta la magazine 😊 . Deci cam asta ar fi procedura in mare... Succes!

Retete diverse cu miere

1. Diuretic preparat din ceapa si miere

Se iau 1-2 cepe (cam 100 g), 50 g miere si 200 ml apa. Ceapa curatata si spalata se taie in citeva bucati (in 4) si se pune la fiert, timp de 15 minute, intr-un vas acoperit, la foc domol. Dupa ce se racoreste putin, ceapa se stoarce, se strecoara, iar in lichidul obtinut se adauga mierea. Se amesteca bine, pina la omogenizare.

Preparatul se bea caldut, toata cantitatea, seara la culcare. Leacul se prepara de cite ori este nevoie.

Actiunea terapeutica: este un preparat diuretic, contraindicat insa bolnavilor de diabet, ulcer gastric sau duodenal, sau celor cu alergie sau intoleranta (la miere, ceapa).

2. Tonic din aloe cu miere

Se iau 750 g frunze proaspete de aloe, 1.250 g miere si 500 ml suc de lamiie (se pot reduce cantitatile, proportional). Frunzele se iau de la un aloe de peste 3 ani, care nu s-a udat 5 zile. Se spala bine, se toaca marunt si se pun intr-un vas de sticla sau ceramica smaltuita. Se adauga peste frunze mierea si se omogenizeaza bine, apoi se adauga sucul de lamiie si se amesteca din nou. Vasul se acopera si se lasa la macerat timp de 5 zile, in frigider (sau alt loc uscat, intunecos si rece).

Preparatul este un excelent tonic. Medicina populara din Rusia si celelalte tari vecine recomanda acest leac in boli nervoase, astenii, in tulburari de crestere la copii, in convalescenta dupa boli infectioase, in ulcere gastrice si duodenale sau in astm bronsic.

Se poate pastra cel mult doua saptamini, de aceea este mai bine sa se prepare cit se poate consuma in acest interval. Leacul se administreaza numai copiilor peste 3 ani cite o lingurita dimineata. Copiilor de 6-9 ani li se da cite o lingurita dimineata si seara, de 3 ori pe zi, dupa mese, timp de o luna. Apoi, dupa o luna pauza, se poate repeta cura inca o luna.

Adultii vor lua cite o lingura de 3 ori pe zi, inaintea meselor, in cure de cite o luna intre ele.

3. Unt cu miere

Intr-un vas de sticla sau portelan se amesteca 100 g unt cu 100 g miere. Se freaca bine pina se omogenizeaza ca o crema.

Este un leac pentru fixarea calciului, indicat in spasmofilii, crize tetanice, la copiii cu debilitate, cu lipsa a poftei de mincare, slabiciune, pierderi de greutate sub valoarea normala, in convalescenta si in graviditate si lehuzie.

Contraindicat alergicilor la unt si miere, precum si bolnavilor de diabet, celor cu afectiuni renale, colibaciloza, obezitate sau icter si alte boli de ficat.

Copiilor intre 6 luni si 3 ani li se va da cite o lingura pe zi. Copiilor de peste 3 ani si adultilor li se vor administra de la 2 la 6 lingurite zilnic, in functie de virsta si greutate corporala.

Se poate pastra cel mult 12 ore la frigider.

4. Suc de ceapa cu miere

Se prepara dintr-un kilogram ceapa rosie si 300 g miere de munte (din flora montana). Ceapa se curata, se spala, se taie nu foarte marunt si se zdrobeste (in robot, storcator de fructe si legume sau chiar in masina de tocat). Trebuie sa rezulte 600 ml suc limpede de ceapa (pulpa se stoarce printr-o bucata de pinza). Se transfera sucul intr-o sticla curata, apoi se adauga si cele 300 g miere. Se amesteca bine, se inchide si se pastreaza la frigider.

Zilnic se iau cite 150 ml din acest amestec - cit 50 g inaintea sau in timpul celor trei mese principale. Cura dureaza o luna, cu o saptamina pauza, apoi se poate repeta, la nevoie.

Leacul este recomandat pentru compensarea si disparitia varicelor, caci actioneaza favorabil asupra circulatiei mai ales periferice venoase. Este util si in alte probleme de circulatie, in congestie cerebrala, arterioscleroza cerebrala sau generala, astenii.

Este contraindicat pentru diabetici, pentru cei ce sufera de gastrite, duodenite, ulcere gastrice si duodenale sau pentru alergii la una din componente.

Se poate pastra la frigider timp de o saptamina.

5. Valeriana (odolean) cu miere

Din radacina uscata de odolean (valeriana), pisata in piulita, se ia o lingurita care se pune intr-un pahar. Se adauga o lingura de miere si se amesteca bine, pina la omogenizare.

Toata cantitatea preparata se consuma dintr-o data la o singura priza. Este un leac recomandat in crize de nervi, agitatie, dureri de cap, in momentul crizei. Aceeasi doza se poate da seara la culcare, cu o ceasca de ceai de tei, celor ce sufera de insomnie. Este un foarte bun calmant.

Nu se recomanda alergicilor, conducatorilor auto, iar la copii - cu avizul medicului. Este un preparat ce nu poate fi pastrat. Trebuie consumat imediat dupa preparare, caci daca se tine o ora la temperatura camerei devine toxic.

7. Baie tonifianta cu plante si miere

La aceasta baie se folosesc frunze de izma (menta), frunze de nuc, miere si apa.

Intr-un recipient se pun 100 g frunze de izma verzi sau uscate si 100 g frunze de nuc. Peste frunze se toarna 3 litri apa clocotita si se lasa sa se raceasca la temperatura miinii. Apoi se adauga 100 g miere si se amesteca bine, pina se topeste toata mierea.

Picioarele sau miinile obosite se spala cu apa calduta si sapun, apoi se introduc in aceasta apa calduta. Se mentin cel putin 30 de minute. Procedura se poate repeta ori de cite ori este nevoie.

Baia aceasta este un remediu faimos in medicina populara impotriva oboselii miinilor si picioarelor. Nu se recomanda persoanelor alergice la una din componente.
Sursa: literatura de specialitate (nu le-am probat personal).
Va urma
  • DB77AAA

• Mesaje scrise: 6,644
  • Masina: Vectra 2005 Z19DTH 200CP
  • Cont inregistrat: 19 Jan 2007

• Mesaj Privat
De ceva timp caut sa cumpar 10 cutii de stupi. Aveti ceva sfaturi?
  • Bluecorsa-PDG

• Mesaj Privat
Cutii goale sau populate? Ce model? Orizontale sau verticale?
  • DB77AAA

• Mesaj Privat
Cutii goale, preferabil noi, am numai orizontali cu rame mari, insa ar fi tentant si verticali. Am gasit pe cineva din DB sa-mi faca, insa nu par de calitate si nu poate sami faca decat dupa luna mai.
Mersi de raspunsul prompt.
  • Bluecorsa-PDG

• Mesaj Privat
As avea pe cineva care face, cred ca are si stoc chiar, eu cel putin am vrut sa cumpar un numar mare de la el si sa ii dau materialul lemnos la schimb, in fine daca considerati o sa iau legatura cu el si apoi va dau un numar de telefon. Mai mult nu stiu acum. Cutii la mana a doua se gasesc....
Succes!
  • DB77AAA

• Mesaj Privat
Miere!, deja s-a recoltat.
In cautarile vostre pe internet/prin tara, ati observat pe cineva ce vrea sa achizitioneze miere?
Anu asta se pare ca am mai multa, in afara de consum si obligatii ramane un surplus de 300 km salcam + poliflora.
  • Bluecorsa-PDG

• Mesaj Privat
Pai cantitatea pe care o ai tu se poate vinde foarte bine cu borcanul, en detail. Preþul la en gros este foarte mic, undeva la 8.5 lei pe kg la poliflora ºi 12 lei la cea de salcam. Achizitori sunt destui dar nu cred ca meritã. Eu am dat toatã producþia de la salcam cu 13 lei dar asta la 1 iunie si pentru cã aveam mare nevoie de bani. Cel mai bine cauta pe cineva în piaþa care sã þi.o vândã cu borcanul. Am vãzut zilele astea în Constanþa miere de salcam la 13 lei borcanul de 400 grame deci fã un calcul care e câºtigul. Pe viitor vreau sã încerc si eu sã îmi gãsesc o piaþa de desfacere sa nu îºi mai batã joc de mine toþi mafioþii care stau la soare si câºtiga mai mult decât producãtorul. Succes!
  • Shiva

• Mesaje scrise: 1,977
  • Masina: Corsa 2002 Z12XE
  • Cont inregistrat: 22 Aug 2009

• Mesaj Privat
Anul asta e primul an in care avem albine (m-am asociat cu tata). De fapt, io-s cu teoria + informatiile la zi si tata cu practica si munca, stupii fiind la Sebes. Am achizitionat in aprilie 4 roi + o familie pregatita de cules, am mai facut 2 roi in vara si am mai primit unul cadou. => 8 lazi cu albinute.
S-au dat si fonduri nerambursabile pt. apicultura de unde si pretul ridicat al familiilor de albine. Pe moment, achizitiile de miere sunt blocate de procesatori, o parte din stupari recomandand asteptarea lunilor de iarna pentru vanzarea mierii.
De asemenea, si industrializarea isi face tiptil loc in albinarit, tot mai multi hranind albinele cu sirop si in timpul culesurilor. Si mai mult decat atat, o vand necunoscatorilor si nu procesatorilor, unde mierea falsificata se descopera repede (ma rog, daca nu au o intelegere dupa perdea).

/off
Imi pare rau ca incet, incet, ne vindem cu totul sufletul si mai ales sanatatea pentru (cat mai multi) bani.
  • Bluecorsa-PDG

• Mesaj Privat
Nu stiu ce sa mai zic, ma ocup de la varsta de 12-13 ani de stupi, aveam intr-o perioada in jur de 120, acum am mai vandut o parte pentru ca aveam nevoie de bani, mai am undeva la vreo 30, dar cand te uiti in jur si vezi toti mafiotii care iau mierea de la tine si castiga cel putin cat castigi tu la fiecare kg fara sa miste un deget iti vine sa iei campii. Dar exista si aici un "microb" ca sa zic asa, care ma rascoleste si nu ma pot lasa de aceasta indeletnicire, cu toate ca dupa ce ajungi la un anumit nivel si incepi sa te deplasezi cu ei prin tara, intretii masina, in speta camion, si platesti taxe si impozite, mai nimeresti si un an prost si nu te mai alegi cu nimic.
Ce sa zic, succes in activitatea voastra, si daca aveti ceva nelamuriri sau probleme, si pot sa-mi dau o parere, va stau la dispozitie.
Sa va traiasca!
  • Drogas

• Mesaje scrise: 1,254
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 11 Sep 2006

• Mesaj Privat
Bine zici @bluecorsa, si la miere e aceiasi treaba ca la, lapte, adica se ia de la taran cu 60 de bani si se ambaleaza indoit cu apa si rezulta un pret de 4 lei/litru...
Din acest motiv tatal meu prefera sa se "chinuie" tot anul cu vanzare en-detail la cunoscuti decat sa o dea la mafioti.
Anul asta productia a fost record, cam ca la nivelul anului 1996 sau 1997 cand a inceput tata apicultura.

Pentru Bucuresti si noi avem miere de vanzare 100% naturala ( puteti sa mergeti la analize de laborator cu ea). Oricine doreste sa ma caute pe PM.
  • laita

• Mesaje scrise: 26
  • Masina: Vectra 2001 z18xe
  • Cont inregistrat: 11 Dec 2009

• Mesaj Privat
Am si eu aprox 300 kg miere de salcam 100% naturala, accept orice analize, de vanzare in Bihor sau imprejurimi. Pret 15lei/kg negociabil la cantitati mai mari . Contact pe forum sau tel . Sper sa nu se supere moderatorii ca nu am publicat la sectiunea Bazar unde din pacate nu am acces datorita postarilor putine.

Si socrul meu are stupi si nu am postat niciodata pe aici ca ar avea miere de vanzare,asta ca sa tai macaroana unora care cred ca daca sunt moderator clubopel am si facilitati financiare.
edit by StefanTolos 😉
2011-07-29 13:29:44

• Shiva

• Mesaje scrise: 1,977
  • Masina: Corsa 2002 Z12XE
  • Cont inregistrat: 22 Aug 2009

• Mesaj Privat
Bag seama ca topicul se transforma intr-unul de vanzari ... 😢
  • laita

• Mesaje scrise: 26
  • Masina: Vectra 2001 z18xe
  • Cont inregistrat: 11 Dec 2009

• Mesaj Privat
Shiva a scris:Bag seama ca topicul se transforma intr-unul de vanzari ... 😢

Nu neaparat se transforma intr-unul de vanzari, eu cred ca nu am nici o vina pentru regula de postare la sectiunea Bazar. Nu sunt adeptul postarilor de dragul de a posta.
  • DB77AAA

• Mesaj Privat
StefanTolos a scris:Si socrul meu are stupi si nu am postat niciodata pe aici ca ar avea miere de vanzare,asta ca sa tai macaroana unora care cred ca daca sunt moderator clubopel am si facilitati financiare.

😂 Stefan, si unde o vinde?. Tocmai asta intrebam, unde gasesc pe cineva sa-mi cumpere surplusul, la gramada. Intrebam apicultorii de pe acest forum...

Mda. Ma indoiesc ca va cumpara cineva pentru uzul propriu mai mult de 10 kg
Skip ads

1. Home
  2. Discuții generale

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR