buratino28 a scris:niste becuri minune cu luminozitate mai intensa nu sunt decat niste becuri cu filament supravoltat cu durata de viata automat mai mica si cu temperatura de functionare mult mai mare ,cu mari sanse de a topi soclu afuma farul etc .xenonul ... alta mancare de peste temperatura bulbului mult mai mica consum mai mic viatza mai lunga si daca sunt reglate de un meserias nonalcoolic care are idee ce face treaba i mult mai buna decat sa dai 175 ron pe 2 becuri .dai 175 pe o instal xenon .intamplator sunt si eu tehn de lumini si lucrez cu becuri xenoane de 1,25kw si halogene de 3kw cu proiectoare cu condensoare de 3-4 lentile, lasere aparate de proiectie si pot sa spun ca 75 %poate mai mult de randamentul unui proiector il face oglinda . ca sa vorbim de un condensor de lentile performant vorbim de unul cu 3 lentile in nici un caz de o panarama de lentila de pe niste faruri aftermarket facute n china .motivul pt care ar putea deranja este posibil sa fie doar de la lungimea putin mai mare a becului xenon care face sa iasa din centrul de focalizare a oglinzii concepute pt halogen dar si asta se poate regla .eu am vazut diferente enorme intre becuri de bazar si un bec normal osram sau bosch .parca ai avea alte farurui daca nu ai becuri no name ,probat de mine .in prima instanta am zis filamentul e filament chit ca dai 10 ron sau 60 de ron pe el dar nu e chiar asa ;trebuie sa aiba si ala o pozitie exacta in int becului .toate par la fel dar nu i chiar asa.eu sincer cred ca niste faruri originale pe masina in stare perfecta de aliniere deranjeaza mai putin decat un far cu lupa aftermarket ,deranjeaza mai mult fasciculele razlete care sunt si la halogen datorita imperfectiunilor oglinziii ,nu avem lexus ,dar care sunt mai evidente la xenon datorita intensitatatii luminoase net superioare
buratino28 a scris:colegule nu ma supar dar cred ca ai o problema de concentrare .iti recomand sa citesti cu voce tare
domnu profesor daca ai ceva de spus spune daca nu nu corecta sau analiza caci nu suntem la ora de limba romana, suntem pe un forum unde sunt si cu 4 clase dar si destepti ca tine din fericire !
si esti si off topic domnu profesor
Ma bucur ca ai citit recomandarea mea, dar ma întristeazã faptul ca ai interpretat-o eronat.
In primul mesaj ai fost întrutotul "off topic" înșiruind pãreri despre "
instalatii xenon", "proiectoare cu condensatoare", "becuri osram sau bosch", "far cu lupa aftermarket", "lexus", etc... fãrã a pomeni nici mãcar odatã despre "
Becuri Philips", asa cum ar fi trebuit.
Eu am remarcat cã, posibil din graba, ai învãlmãșit ideile, aruncând la grãmada tot ce ai spus. In Regulament, la punctul 4 spune asa:
Forumul NU trebuie confundat cu un CHAT. Posibil sa fie și membrii cu patru clase, cum ai zis tu, dar nu purtam noi ceilalti vina asta.
Tot în Regulament se spune ca:
Limbajul pe care il abordezi în scrierea mesajelor tale trebuie sa fie cât mai civilizat și coerent. Nu cred ca din ce ai scris tu reiese coerența.
In ceea ce privește al doilea mesaj, sper ca nu ai avut intenția de a ma jigni cu aroganta sintagma "
domnu profesor" ci doar ai apreciat gresit recomandarea mea de a fi puțîn mai ordonat în mesajul mai sus amintit, altfel încalci din nou regulile forumului.
"Nu jigni, nu amenința și nu batjocori colegii tai de club."