- pocris
- OP
- 261 mesaje
- din 14 Oct 2010
- Astra 2005 Z17DTL
- Bucuresti
pocris
- Mesaje scrise: 261
- Masina: Astra 2005 Z17DTL
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 14 Oct 2010
- Mesaj Privat
Am dat intamplator peste un articol/survey in care Vauxhall s-a ales pentru 2011 cu titlul de Worst Manufacturer.
Aveti mai jos link-ul catre ce si cum, si apoi rezultatele finale.
http://www.whatcar.com/car-...urvey-2011/257096
http://www.whatcar.com/car-...-and-worst/257096
Pareri?
Vis-a-vis de cele doua raspunsuri de mai jos trebuiesc facute cateva precizari:
- Rezultatele se bazeaza pe chestionare [nu teste riguroase din punct de vedere tehnic] completate de proprietari, fiecare cu standardele proprii si personale. In principu este doar o insumare a unor opinii subiective mai mult sau mai putin avizate tehnic.
- Respondenti sunt numai din UK!
Ultima modificare făcută de pocris la Mie 01 Jun, 2011 1:12 pm
Aveti mai jos link-ul catre ce si cum, si apoi rezultatele finale.
http://www.whatcar.com/car-...urvey-2011/257096
http://www.whatcar.com/car-...-and-worst/257096
Pareri?
Vis-a-vis de cele doua raspunsuri de mai jos trebuiesc facute cateva precizari:
- Rezultatele se bazeaza pe chestionare [nu teste riguroase din punct de vedere tehnic] completate de proprietari, fiecare cu standardele proprii si personale. In principu este doar o insumare a unor opinii subiective mai mult sau mai putin avizate tehnic.
- Respondenti sunt numai din UK!
Ultima modificare făcută de pocris la Mie 01 Jun, 2011 1:12 pm
- Ingineru
- 1,086 mesaje
- din 24 Jun 2004
- Vectra 1998 X16XEL
- Bucuresti
Ingineru
- Mesaje scrise: 1,086
- Masina: Vectra 1998 X16XEL
- Cont inregistrat: 24 Jun 2004
- Mesaj Privat
Mda, sunt chestii credibile (de ex. best family car-Honda Accord), dar sunt si chestii care nu au treaba cu realitatea gen Citroen C4-4 stele la fiabilitate sau Peugeot 407 tot 4 stele la fiabilitate cand se stie ce probleme au avut modelele acestea. Iarasi mi se pare aberant faptul ca Opel (Vauxhall) Insignia are 2 stele calificativ pt. interior, exact cat are si Vectra C ori daca nu vezi diferente calitative intre acestea 2 mai bine te lasi de orice in domeniu auto...
- OPTIMUS
- 922 mesaje
- din 25 Mar 2010
- Zafira 2001 Z18XE
- Covasna
OPTIMUS
- Mesaje scrise: 922
- Masina: Zafira 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 25 Mar 2010
- Mesaj Privat
Nu cred aceste rezultate,desi Lexus e o marca foarte buna.Nu cred ca Opel/Vauxhall sa fie cea mai proasta masina.
Nu stiu daca ati remarcat ca majoritatea castigatorilor sunt japoneze.E incontestabil(dupa rezultatele ultimilor ani)ca japonezi fac masini bune.
Dar sa nu uitam ca masinile testate au fost relativ noi(2008 ian-2009 dec.)intre 1 si 3 ani.Opel/Vauxhall nu are piata in S.U.A.,piata fiind dominata de masinile japoneze,americane,si cele trei mari germani.
Si sa amintim si faptul ca ei nu folosesc masinile 10 ani ca noi.Ei o cumpara in sistemul leasing,cu buy-back,s.a.m.d.
In concluzie testul facut de JD Power nu este aplicabil in chestiuni gen fiabilitate,rezistenta in timp,comportarea masini la o varsta mai avansata,si intretinere.
Nu stiu daca ati remarcat ca majoritatea castigatorilor sunt japoneze.E incontestabil(dupa rezultatele ultimilor ani)ca japonezi fac masini bune.
Dar sa nu uitam ca masinile testate au fost relativ noi(2008 ian-2009 dec.)intre 1 si 3 ani.Opel/Vauxhall nu are piata in S.U.A.,piata fiind dominata de masinile japoneze,americane,si cele trei mari germani.
Si sa amintim si faptul ca ei nu folosesc masinile 10 ani ca noi.Ei o cumpara in sistemul leasing,cu buy-back,s.a.m.d.
In concluzie testul facut de JD Power nu este aplicabil in chestiuni gen fiabilitate,rezistenta in timp,comportarea masini la o varsta mai avansata,si intretinere.
- cont-sters-27243
- 1,320 mesaje
- din 21 Dec 2008
cont-sters-27243
- Mesaje scrise: 1,320
- Cont inregistrat: 21 Dec 2008
- Mesaj Privat
Totusi, acestea sunt niste chestionare completate de proprietari, nu stiu de ce nu ar fi credibile. Raspunsurile sunt date de cei care le utilizeaza zilnic si nu cred ca ar avea nici un interes sa minta sau sa faca de ras o marca anume. Practic este opinia utilizatorilor. Si ca orice utilizator, o masina se incadreaza sau nu in anumite standarde de satisfactie. Oricum, Vauxhall nu a avut niciodata o imagine prea buna in Anglia.
Surprinzator este urcarea in clasament a masinilor din gama Peugeot, se demonstreaza ca Peugeot si-a imbunatatit substantial calitatea masinilor fabricate in ultimii ani.
Surprinzator este urcarea in clasament a masinilor din gama Peugeot, se demonstreaza ca Peugeot si-a imbunatatit substantial calitatea masinilor fabricate in ultimii ani.
- aco_008
- 4,219 mesaje
- din 11 Mai 2008
- Astra 2004 Z17DTL
- Prahova
aco_008
- Mesaje scrise: 4,219
- Masina: Astra 2004 Z17DTL
- Cont inregistrat: 11 Mai 2008
- Mesaj Privat
grozavu
- Mesaje scrise: 55
- Masina: Astra 2005 Z17DTH
- Cont inregistrat: 08 Mar 2010
- Mesaj Privat
- george_slz
- 536 mesaje
- din 29 Jul 2006
- Astra 2007 z13dth
- Buftea
george_slz
- Mesaje scrise: 536
- Masina: Astra 2007 z13dth
- Cont inregistrat: 29 Jul 2006
- Mesaj Privat
- mumus
- 618 mesaje
- din 26 Aug 2010
- Brasov
mumus
- Mesaje scrise: 618
- Masina:
- Cont inregistrat: 26 Aug 2010
- Mesaj Privat
si imedeat o sa vina un gica contra si o sa zica ca nu ai dreptate..si iar se va da in opel vs dacia... mai bine nu ziceai nimic...ca aici pe acest forum loganul este o masina fantastic de proasta... (eu am si logan,benzinar...si stiu adevarul,ca si tine)
opel mi se pare o masina buna doar in varianta simpla...cele fara prea multe accesorii comandate electric... se stie ca masina simpla va tine mereu mai mult ca una cu multe gizmouri...vezi caz alfa romeo care in avii 80 avea deja de la scaune pana la geamuri si faruri si tot...comandate electric...si era de o fiabilitate rar intalnita...in rau
opel mi se pare o masina buna doar in varianta simpla...cele fara prea multe accesorii comandate electric... se stie ca masina simpla va tine mereu mai mult ca una cu multe gizmouri...vezi caz alfa romeo care in avii 80 avea deja de la scaune pana la geamuri si faruri si tot...comandate electric...si era de o fiabilitate rar intalnita...in rau
- CristianTM
- 3,710 mesaje
- din 15 Mar 2006
- Vectra 2005 Z19DTH
- Timisoara
CristianTM
- Mesaje scrise: 3,710
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH
- Cont inregistrat: 15 Mar 2006
- Mesaj Privat
- sorin666