26VIP
- Mesaje scrise: 6
- Masina: Astra 1996 X16SZ
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 01 Apr 2011
- Mesaj Privat
Incep cu rugamintea fata de admin / moderatori sa mute topic-ul in alta parte daca se considera potrivit. Eu n-am fost in stare 🙄
Problema sta in felul urmator :
Astazi, conducand regulamentar pe un bulevard in Iasi, un politist denumit in continuare (X - nu am retinut numele), imi face semn din coloana sa opresc.
Ma conformez si intreb frumos un motiv, dupa legitimarea dumnealui scurta si inexplicita (a mormait ceva) . Mi se spune " Nu aveti asigurare la masina ".
Uimit, ii inmanez documentul RCA care spune clar ca mai am inca vreo 2 luni pana expira. Intre timp, colegul lui fuge spre masina si imi ia documentele, colegul acesta fiind intitulat Agent T******* comunicandu-mi ca mi se va retine certificatul de inmatriculare si amenda >600 RON pt ca aveam o folie neomologata aplicata pe triple.
Pana aici totul (aproape) legal, din punctul meu de vedere, insa ii explic cu documente agentului T ca masina abia am cumparat-o, nu am apucat sa o inmatriculez pe numele meu si e aiurea daca imi ia acum certificatul. De asemenea ma dau jos si cu un cutter din masina in max. 5 minute scot ambile folii de pe triple tinand minte un articol cf. caruia daca inceteaza motivul, nu se mai dispune retinerea certificatului, ci numai amenda.
Agentul X imi spune ca mi se va restitui certificatul, dupa care Agentul T (din aceeasi masina) imi inmaneaza dovada. Incercand sa cer explicatii, sunt refuzat intr-un limbaj de neam prost de agentul T si agentul X ma ignora total ( cu geamul inchis). IN CENTRUL IASIULUI !
Acum am dovada si un Proces Verbal pe care il voi contesta luni la prima ora la judecatorie. Acum, stimati cititori, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele chestiuni :
1) Aveam dreptate ca nu se mai ia certificatul daca inceteaza motivul (adica dau jos foliile atunci, in momentul respectiv) ?
2) Pot depune o plangere impotriva agentului T (care a refuzat sa se legitimeze de doua ori sub pretextul " Scrie pe procesul verbal !" si apoi mi-a ras in nas " Vezi ca hã hã, numai proprietarul din acte o sa mai ia certificatul inapoi ". ) ? Sau un memoriu la Seful Politiei Rutiere explicandu-i intreaga situatie ? (plus faptul ca a trecut acest agent T ( care nu are NICI UN GRAD ) la amenintari ca face lucruri mai urate daca incerc in continuare sa vb cu colegul lui .
3) Pot ridica eu certificatul de inmatriculare de la politia rutiera cat timp contestatia este in analiza la Judecatorie ? Sau trebuie sa ma duc sa fac procura notariala si etc. etc.
PS Mentionez ca in scurta perioada de cand am masina (30 de zile), i-am schimbat si motorul la un service autorizat, cu facturi, cu tot.. deci o sa trebuiasca si omologat.
Multumesc frumos tuturor care au citit si care au avut intentia de a raspunde. 😳
E primul meu post aici...
- cangri
- 5,405 mesaje
- din 24 Sep 2010
- Bucuresti
cangri
- Mesaje scrise: 5,405
- Masina:
- Cont inregistrat: 24 Sep 2010
- Mesaj Privat
26VIP
- Mesaj Privat
- cangri
- 5,405 mesaje
- din 24 Sep 2010
- Bucuresti
cangri
- Mesaje scrise: 5,405
- Masina:
- Cont inregistrat: 24 Sep 2010
- Mesaj Privat
poti citii aici mai mult despre retinere : http://www.cnadnr.ro/docs/pagini/ordin-368.pdf
faza mai e ca daca politistului i separe lui ca nu sunt omologate tot i-ti ia certificatul fie ca ele sunt sau nu
26VIP
- Mesaj Privat
- florinianc
- 1,593 mesaje
- din 04 Jun 2010
- Astra 2006 Z16xep
- Cluj
florinianc
- Mesaje scrise: 1,593
- Masina: Astra 2006 Z16xep
- Cont inregistrat: 04 Jun 2010
- Mesaj Privat
26VIP
- Mesaj Privat
- florinianc
- 1,593 mesaje
- din 04 Jun 2010
- Astra 2006 Z16xep
- Cluj
florinianc
- Mesaje scrise: 1,593
- Masina: Astra 2006 Z16xep
- Cont inregistrat: 04 Jun 2010
- Mesaj Privat
26VIP
- Mesaj Privat
E surprinzatoare atitudinea agentului astuia care in timp ce ii ceream explicatii ma ameninta sa ma car, altfel trece la chestii mai urate..
- adinan_superstar
- **
- 262 mesaje
- din 20 Jan 2010
- Astra 2003 z18xe
- Constanta
adinan_superstar
- Mesaje scrise: 262
- Masina: Astra 2003 z18xe
- Cont inregistrat: 20 Jan 2010
- Mesaj Privat
26VIP
- Mesaj Privat
Aceeasi pb si aici, motorul e schimbat si seria nu mai e aceeasi deci iar o sa sara aia in sus.. Luni merg in localitatea de unde e proprietarul sa ne vedem, facem si procura si imi fac mai repede actele sa scap odata si-odata de pb asta de birocratie..
- Brook
- 724 mesaje
- din 24 Feb 2010
- Astra 2001 Z16XE
- Iasi
Brook
- Mesaje scrise: 724
- Masina: Astra 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 24 Feb 2010
- Mesaj Privat
-Chestia cu inmanarea certificatului ramane la latitudinea lu` nea Caisa (Nea Caisa = domnu meletian).
Iar faza cu certificatul nu-i pe numele tau + alt motor + procura , cam incurcata situatia , dar sper sa iesi basma curata.
Daca depui contestatie , ti se va restitui certificatul , atat timp cat se va judeca procesul (Asa a patit fratele meu cu permisul , a facut contestatie , acu e la mine cu procura , si pe 26 e primul termen , el fiind plecat din tara).
Incearca cu contestatia , poate obtii certificatul => omologhezi motorul de urgenta , apoi obtii procura si poate te rezolvi (o amenda si gata )
Numai bine.