am inceput sa masor si sa descopar consumatorii ce i mi mananca bateria in 2 zile , daca nu circul cu ea
am procedat in felul urmator :
am scos cablul - de pe baterie , am pus aparatul pe 10 A si am masurat
1) in prima faza aparatul arata 3.16 - 3.20 oscila intre valorile astea dar problema era ca ramaneau aprinse pozitia spate , becurile de la numar din spate si GID -ul
2) dupa ce se stingea GID-ul ramaneau aprinse pozitia spate si becurile de la numar , aparatul arata 2.60 - 2.80
3) daca apas pe butonul de inchidere usi din telecomanda luminile se sting iar aparatul arata 0.01
GID -ul se stinge in 2- 3 minute
de ce ramane pozitia si becurile de la numar aprinse ?
daca astept mai mult se sting singure ?
intreb asta pentru ca mi a zis cineva ca toate calculatoarele de pe masina se sting in 20- 30 minute
prima data cand am vazut ca ramane pozitia spate aprinsa am crezut ca am ceva probleme la stopuri si de aia raman aprinse
am luat un creion de tensiune auto ,am dat stopurile jos si am inceput sa fac masuratori pe la mufe , asta dupa ce am verificat becurile
in momentul cand am dat jos becurile am vazut ca unele dintre ele erau un pic afumate , inegrite si am crezut ca sunt arse cu toate ca nu aveam nici o eroare de bec ars pe masina
la mufele de la stopuri am vazut o alta treaba care dupa mine nu este ok
sa va explic :
la mufa de pe partea stinga sunt 6 fire iar la cea din stinga sunt 5 ,dupa ce m am uitat mai bine am zis ca este ok pentru ca pe partea dreapta nu mai ai un bec de ceata
am inceput masurarea cu creionul de tensiune si aici am observat urmatoarele :
1) cu pozitia aprinsa
la stopul din stinga am curent pe pinul 4 si 5 iar la stopul din dreapta am curent pe pinul 2 si 3
2) cu avariile puse
la stopul sting am curent pe pinul 3 iar la cel din dreapta am curent pe pinul 4
3) contactul pus si maneta schimbator pus pe mers inapoi
pe stopul din stinga aveam curent pe pinul 2 iar pe cel din dreapta aveam pe pinul 5
este normal sa fie asa ?
nu trebuie sa corespunda pinii de la o mufa la alta ?
se poate sa am o problema cu inchiderea centralizata , un scurt pe undeva sau trebuie sa astept mai mult timp si poate pozitia si becurile de la numar se sting singure ?
voi ce parere aveti ?
azi am decoperit ca daca scot siguranta F 31 din fata de la compartimentul motor consumul ajunge la 0.01 si tot aceeasi chestie se intimpla si daca scot mufa aia albastra de pe partea stinga din portbagaj
poate cineva sa mi zica cum sa masor si ce ,ca sa mi dau seama unde este problema ?
de la mufa aia albastra din portbagaj cablurile se impart in 2 directii ,la stopul din stinga spate si celelalte fire la stopul din dreapta
cum pot sa verific de la mufa albastra pana la stopuri daca am un scurt ?
--------------------------------------------------------------------------------
Salutare,
bine ati venit pe www.clubopel.com.
Este de apreciat ca ati postat totusi la o sectiune dedicata problemelor tehnice, dar dorim sa subliniem un lucru important, pentru a evita neplacerile pe viitor ,sa incercati sa cititi regulamentul acestui forum,multumesc frumos pentru colaborare si intelegere.
Am sa va expun cateva exemple,sa intelegeti despre ce este vorba:

Ce poate face functia 'CAUTA'
Postare inadecvata

Ce trebuie sa am in vedere pe acest forum ?
edit by StefanTolos
01.03.2011 15:01:59