Salut! sper sa aveti rabdare sa cititi pana la capat printre numeroasele injuraturi ce mi le veti adresa 😊
Sincer sa fiu, eu am mari indoieli vis-a-vis de proprietarii de Calibra.
90% din ei (si o spun fara retinere, deoarece sunt sigur ca respectivii, nu au habar ce e ala forum) sunt niste persoane extrem de dubioase: in principiu bishnitzari de 2 lei (gainari) sau oameni cu o cultura generala indoielnica, care au plecat direct de pe plantatia din RO, pe plantatiile din Spania....unde isi cheluiesc banii pe o Calibra neinmatriculabila la noi. (stiu, sunt subiectiv)
De aici rezulta imaginea proasta pe care o are aceasta masina la noi, si tot de aici rezulta KITCH tuning-ul care este in mare voga pe majoritatea Calibrelor (vezi autovit.ro) de la huse de "piele" improvizate care arata "de vis", la "dungi de Viper", steaguri de curse facute din banda adeziva, spoilere "tunate" in fibra (e mai ieftin sa il tunezi daca l-ai spart, decat sa iei unul nou), eleroane facute in regie proprie (cu cat mai mare cu atat mai TARE ESTE) interior in doua culori NEAPARAT facut din materiale cat mai proaste, cu un finisaj incredibil de prost, bord vopsit rosu/albastru/galben cu spray(cum da mai bine) etc etc, sunt sigur ca ati vazut mult mai multe. De aceea nici nu m-ar mira daca as sta la semafor si mi-ar atrage atentia o manea care se aude zornaind dintr-o Calibra, din "doo tunuri de bas" iar soferul ar incepe sa scuipe seminte pe mine.
De cand am calibra, nu exista zi sa nu ma intrebe vreun tzigan fara dintzi in gura, cu ceafa de porc, 3 lantzuri de carutza la gat vopsite galbene, si geaca de piele: "Cu cat o dai shefule" "am adus si eu vreo doua, faine masini" "fuge bine masinile astea 'catzash guritza"
Sigur, veti spune, sunt si alte modele, marci, care au parte de asemenea proprietari si acelasi tratament. Dar faceti o comparatie, si veti vedea ca din 10 Calibra, 8 sunt tziganite din cale afara.
Ca sa nu ma intelegeti gresit, si eu sunt posesor de Opel Calibra, cu numere de Germania. Cu siguranta cei care ma vad la semafor gandesc aceleasi lucruri despre mine (ce le-am enumerat mai sus). Norocul meu este ca nu am "tunuri de bas" ci doar casetofonul original al masinii, si nu am obisnuinta sa sparg seminte.
Ce m-a determinat sa fac aceasta povestioara: faptul ca am inceput sa nu ma mai simt chiar in largul meu cand sunt in trafic (nu am ceafa lata, nici lantzuri, si nu sunt nici bishnitzar, sunt doar un student amarat la vreo 65 de kg 😃 ) si de asemenea si pozele postate mai jos. Sunt sigur ca la noi nu va exista asa ceva. Sunt intr-adevar destule Opel Calibra si la noi, ingrijite, cat se poate de stock, care nu au alte elemente inutile, (instalatia pomului de craciun pe la praguri, shpritziere si evacuare), insa prostul gust RULEZ, iar un tuning de bun gust sunt sigur ca nu va aparea curand. Mai exista explicatia "da ce vrei domne la drumurile noastre". Raspuns "la drumurile noastre se lasa masina stock, sau daca tii sa faci ceva frumos, cu siguranta nu mergi cu ea "la arat".
P.S. Am facut o selectie de masini restilizate decent, ce pot fi folosite zilnic fara prea multe probleme (in cazul in care ma vezi acuza ca nu prea este diferenta majora intre cele stock si acestea...)
Numai bine, sunt curios daca mai gandeste cineva ca mine...