Mar 18 Jan, 2011 10:23 am
Sal toti opelisti . Am o zafira din 2005 cu motor y20dth acum are 175000km ,de citit am tot citit despre uleiuri nu am ajuns la nici un rezultat de aceia va rog sa-mi dati si voi o solutie .Problema este urmatoarea :pe la turbo pierd ceva ulei care trece de intercoler si egr pierderea uleiului nu e mare dar produce urmatorul fenomen,in mers cconstant la 2000-2500 ture se accelereaza brusc desvolta o putere de prca ar avea 50 cai in plus daca am masina in fata trebuie sa frinez toul dureaza citeva secunde ,uleiul ajunge in motor unde arde ,daca merg turat intre2800-3000 fenomenul este foarte rar dar creste consumul dupa citeva drumuri de oras apare din nou dar nu e tot se aprinde martorul masinuta cu cheita dupa 2ani de cautari si schimbari de piese adica;debitmetru,egr,senzor aer admisie descoper ce se intimpla,uleiul unge senzorul de aer aflat inaintea egr si in acel moment se aprinde martorul motorul nu se mai tureza ,daca curat senzorul cu un spray degresant totul revine la normal.Acum dupa tota descrierea acesta vreau sa schimb uleiul ma gindesc la un ulei mai gros pote nu mai trece asa usor pe la turbo ,in cartea servis a masinii e trecut tipul de ulei folosit:ACEA-A3\B3,5W40dupa care 5w30inca 4 schimburi de acolo am cumparat-o eu si am continuat cu 5w30 ,3schimburi uleiul era pt opel GM ,ultimul schimb l-am facut cu CASTROL EDGE 5W30 consumul de ulei e acelas dar am 15000km cu castrol iar cu GM faceam 10000km, De Duralube ce ziceti?