turatii a scris: edit a scris:dragii tatei, ascultati aici la seful vostru:
1. opel nu fabrica motoare diesel
2. din cele mai vechi timpuri, orice motor diesel de 1.7 litri pus pe opel, mai precis 1686 cm cubi, este facut de isuzu.
3. orice motor diesel pus pe opelul actual care nu este de 1.7 litri este facut de fiat ( mai precis motoarele de 1.3 si 1.9 litri)
4. opel corsa C, fabricat in martie 2002 cu motor 1.7 di (65 cp) , fara common rail, pana in prezent 175.000 km, nu s-a schimbat la el decat distributia( atunci cand a spus cartea) si o valva EGR.
5. acum astra classic 1.7cdti , 80 cp, 14.000km- fara probleme.
6. nu cred ca a existat sau exista motor 1.7cdti de 85 cp, pus pe opel si nici nu cred ca isuzu a fabricat asa ceva.
7. astra H 1.7cdti de 80 cp (despre asta intreaba probabil potentialul cumparator) este submotorizata rau.
1 Fals, motoarele sunt cu bloc motor model Isuzu, DAR fabricate de Opel.
2 Fals, a se vedea mai sus.
3 Fals pe jumatate, doar motoarele recente de 1,9 (din 2004) sunt facute cu tehnologie FIAT (Multijet) dar cu dezvoltari proprii Opel.
4 Nu cunosc problema.
5 Idem, 45 000 km.
6 Exista de 80 CP sau 82 in unele fise tehnice.
7 Ai condus vreunul? Eu nu cred ca e submotorizat si intamplator am condus vreo 2. Daca vrei economie iei 80 CP, daca vrei sport iei 150 CP 1,9l. Restul sunt variatiuni in functie de buget.
hai sa te intreb: ce inseamna ca "motoarele sunt cu bloc
motor model Isuzu"? inseamna ca cei de la opel au luat de la isuzu bucata de metal numita bloc
motor si au pus ei in blocul respectiv, restul componentelor motorului? nu este asa! opel a luat motorul de la isuzu si l-au mai bibilit ei insa, motorul este si ramane
motor de isuzu. ca il monteaza cei de la opel e alta treaba. totusi, motorul este nimic altceva decat isuzu. asta nu ar fi o problema insa, trebuiau lamurite niste necunoscute exprimate acum cateva zile.
a 2-a mea afirmatie este tot adevarata. pt ca motoarele de 1.3 si 1.9 , apartin mai mult celor de la
fiat decat apartine cel de 1.7 celor de la isuzu. practic cred ca opel nu mai umbla deloc la motoarele celor de la
fiat ci doar le monteaza pe masina. iar despre ce a fost inainte ma doare in partea dorsala. nu este subiectul discutiei. eu vorbeam doar de ce se intampla astazi. si daca tot ai pomenit, despre ce dezvoltari opel vorbesti? exemplifica te rog pt ca nu stiu la ce te referi. insist !
apoi, colegul nostru de forum a spus ca vrea sa isi cumpere astra h cu
motor de 85 cp. ei bine , acest
motor nu exista. intr-adevar in unele fise tehnice motorul de care vorbeste el este specificat ca avand 80 sau 82 cp. insa 80 sau 82 cp nu este egal cu 85 cp.
nu este submotorizat? hm ! astra h, dotata cu
motor de 80 cp are demarajul mai slab decat logan 1.4 mpi cu 75 cp si decat 1.5 dci cu 70 cp iar viteza maxima un pic mai mare.
este jenant sa vezi ca trece loganul fluierand pe langa tine. cu cine ai vrea sa mearga in rand? cu chevrolet spark?!