- mosescualex
- OP
- 2 mesaje
- din 08 Oct 2009
- Astra 2004 1.7cdti
- Galati
mosescualex
- Mesaje scrise: 2
- Masina: Astra 2004 1.7cdti
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 08 Oct 2009
- Mesaj Privat
salut, am un opel astra h 1.7 cdti, iar de ceva vreme in timpul mersului tot ce tine de partea electrica(becuri, servodirectie, geamuri, ventilati, etc) nu mai functioneaza, mai putin mp3 playerul. Nu-mi mai indica nivelul de combustibil( acul cade la 0) pedala de frana se intaraste, volanul aproape ca se blocheaza, nu-mi mai indica km in bord, ca si cum as scoate cheia din contact. De multe ori isi revine in timpul mersului, dar dupa 1-2 minute face la fel. In acelasi timp imi apare litera F in loc de temperatura. Am fost alaltaieri la bosch car service si le-a aparut o eroare la senzorul de temperatura pe care au sters-o. Ieri nu mi-a mai facut probleme, iar azi dimineata a inceput iar. Cei de la bosch car mi-au spus ca nu s-au mai intalnit cu o astfel de problema si ca nu stiu ce ar putea sa fie defect.
Stie cineva care ar putea fi problema?
Stie cineva care ar putea fi problema?
13nicu- Suspendat
- 1,487 mesaje
- din 17 Dec 2012
- Astra 2002 hatch y17dt
- Bihor
13nicu- Mesaje scrise: 1,487
- Masina: Astra 2002 hatch y17dt
- Cont inregistrat: 17 Dec 2012
- Mesaj Privat
- mosescualex
- OP
- 2 mesaje
- din 08 Oct 2009
- Astra 2004 1.7cdti
- Galati
mosescualex
- Mesaje scrise: 2
- Masina: Astra 2004 1.7cdti
- Cont inregistrat: 08 Oct 2009
- Mesaj Privat
yanosi
- Mesaje scrise: 14
- Masina: Astra 2005 Z17DTH
- Cont inregistrat: 03 Jul 2013
- Mesaj Privat
CDra
- Mesaje scrise: 1
- Cont inregistrat: 03 Nov 2017
- Mesaj Privat
- gabimilo1
- 2,268 mesaje
- din 11 Jan 2010
- Zafira 2002 y20dth
- Sibiu
gabimilo1
- Mesaje scrise: 2,268
- Masina: Zafira 2002 y20dth
- Cont inregistrat: 11 Jan 2010
- Mesaj Privat
salut,
colegii de mai sus fac referire la verificarea alternatorului, a bateriei si a conexiunilor electrice baterie - alternator, sa nu fie cumva vreun surub de pe la borne slabit sau sa nu faca bine contact.
alternatorul trebuie verificat daca incarca in limitele 13,8 - 14,4 V.
Colegul @yanosi face referire la puntea de diode a alternatorului pe care probabil o banuia defecta si ii recomanda initiatorului sa o schimbe.
colegii de mai sus fac referire la verificarea alternatorului, a bateriei si a conexiunilor electrice baterie - alternator, sa nu fie cumva vreun surub de pe la borne slabit sau sa nu faca bine contact.
alternatorul trebuie verificat daca incarca in limitele 13,8 - 14,4 V.
Colegul @yanosi face referire la puntea de diode a alternatorului pe care probabil o banuia defecta si ii recomanda initiatorului sa o schimbe.
big_electro61- Suspendat
- 4,492 mesaje
- din 24 Oct 2008
- Astra 2008 Z13DTH
- Alta tara
big_electro61- Mesaje scrise: 4,492
- Masina: Astra 2008 Z13DTH
- Cont inregistrat: 24 Oct 2008
- Mesaj Privat
mosescualex a scris: Nu-mi mai indica nivelul de combustibil( acul cade la 0) pedala de frana se intaraste, volanul aproape ca se blocheaza, nu-mi mai indica km in bord, ca si cum as scoate cheia din contact. De multe ori isi revine in timpul mersului, dar dupa 1-2 minute face la fel. In acelasi timp imi apare litera F in loc de temperatura.
Chiar daca subiectul e foarte vechi,colegul nu s-a obosit sa dea rezolvarea pe forum... Dupa parerea mea cauza a constat in lipsa de comunicare CAN,aleatoriu in timp,rezolvarea posibila fiind gasirea contactelor imperfecte pe CAN... De regula CIM-ul,e o zona predispusa la asemenea efecte...