am mai gasit ce e drept vreo 2 topic-uri care se cerea sfatul unor colegi avocati de aici de pe forum insa nu pe aceasta tema
sper ca acest topic sa ajute mai multa lume (ca sunt multi care vor sa jecmaneasca in tara asta de 2 lei)
povestea incepe asa:
1. am gasit prin intermediul unei agentii imobiliare un apartament de vanzare la un pret bun (valoarea e irelevanta)
2. am facut la agentia respectiva un PRECONTRACT de vanzare cumparare si intermediere a vanzarii semnat de mine si sotia mea (in calitate de cumparatori), de vechii proprietari (sot si sotie) in calitate de vanzatori si de agentul de la agentia imobiliara ca martor
in urma acestui contract semnat si acceptat de ambele parti (vanzator si cumparator) eu am dat cu titlu de arvuna o suma de bani, urmand ca restul de avans pana la 15% din valoarea apartamentului sa o achit la data semnarii contractului de vanzare-cumparare in forma autentica iar restul de 85% din valoare prin credit ipotecar...
in acest precontract este specificat clar ca vanzatorul se obliga sa plateasca toate datoriile si consumurile facute in acest apartament pana la data semnarii contractului.
3. a venit data cand creditul a fost aprobat si sa semnam contractul de vanzare-cumparare in forma autentica.
eu aveam restul de bani pentru avans (cash)
am ajuns la notar, am semnat contractul de vanzare-cumparare ambele parti in care este specificat ca a platit factura la curent si ca a primit o adeverinta de la asociatia de proprietari ca nu are datorii la data semnarii contractului.
banii au fost virati de catre banca in contul cumparatorului iar eu am suportat costurile aferente retragerii valorii din cont (intelegerea a fost ca valoarea sa fie in cash, deci logic eu trebuia sa suport aceasta retragere)
intre timp cat eu mai semnam actele la banca pentru credit si alte chestii, vechii proprietari au retras banii din banca si au plecat, lasand cheile apartamentului agentului imobiliar
agentul imobiliar mi-a inmanat cheile fara a mai face un proces verbal de predare-primire a apartamentului si de citire a tuturor contoarelor (apa rece, apa calda, repartitoare cost agent termic, energie electrica)
cand am ajuns sa citesc apometrele si repartitoarele am observat ca am fost pacalit in stil barbar
vechii locatari ai apartamentului nu au permis niciodata sa se intre in apartament si sa se citeasca, citeau ei apometrele si repartitoarele si le duceau la asociatia de proprietari...
din cate am inteles de la persoana care citea repartitoarele in 5 ani nu s-a intrat in apartament (adica nu s-au citit repartitoarele)
acum eu am peste 2000 de unitati de platit (conform celor citite ieri in conditiile in care restul blocului cred ca totalizeaza tot cam atat)
problema mea e: ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
din punct de vedere legal cum pot proceda?
pentru ca eu nu sunt dispus sa platesc toate datoriile vechiului proprietar...