motorel
- Mesaje scrise: 3
- Masina: Astra 2003 Z17DTL
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 28 Apr 2012
- Mesaj Privat
Buna. Am si eu o intrebare in legatura cu pedala de acceleratie. Am un Opel Astra din 2003 si de curand am observat ca atunci cand sunt in treapta 1, o accelerez dintr-o data si cand bag in viteza a 2a, motorul ramane turat cateva secunde (adica revine mai greoi la normal cand apas ambreajul ca sa bag in a 2a). O fi de la pedala de acceleratie? Cred ca se ridica mai greu dupa ce e apasata cam dintr-o data. Dar, inca ceva! Daca stau pe loc si accelerez dintr-o data, nu imi face astfel de figuri. Doar cand merg si vreau sa schimb vitezele. Cand sunt pe loc, apas acceleratia, o las dintr-o data si imediat isi revine la normal. Dar cand apas dintr-o data in timp ce masina merge, cam greoi revine motorul la normal cand apas ambreajul pentru a schimba in alta viteza. A mai intampinat cineva asa ceva? Daca aveti idee care o fi defectul, va rog sa imi raspundeti. Multumesc
- Emyl91
- **
- 345 mesaje
- din 28 Dec 2010
- Vectra 1999 x20dth
- Dolj
Emyl91
- Mesaje scrise: 345
- Masina: Vectra 1999 x20dth
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 28 Dec 2010
- Mesaj Privat
Verifica switch-ul de la pedala de ambreiaj.Dieselul are tendinta de a se accelera la eliberarea din sarcina,de aceea la pedala de ambreiaj este pus un switch care trimite semnal la ECU pentru a-l avertiza ca debreiezi si a tine relantiul stabil.O posibila problema si cea mai ieftina ar fi aceasta,dar nu garantez.Demonteaza capitonajul de la picioare si vezi daca functioneaza acel switch(intrerupator).bafta!