Piparus
- Mesaje scrise: 3
- Masina: Astra 2005 Z17DTL
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 22 Dec 2009
- Mesaj Privat
Am un Opel Astra H 1,7 CDTI, 80 CP cu clima si intampin urmatoarele probleme:
1. Cu incalzirea in habitaclu.
Chiar daca selectez temperatura maxima (treapta ventilator High) aerul este cald dar nu suficient pentru a asigura o incalzire corespunzatoare. In ecranele ascunse am constatat ca temperatura lichidului nu trece de 60-61grade chiar in conditiile in care ma deplasez numai prin oras (temperatura exterioara fiind foarte scazuta in aceste zile, de la -7 grade si ajungand pana la -15 grade) si scade la 57-59 grade la relantiu. Am facut si un drum mai lung, atunci cand temperaturile nu erau asa scazute (cca. 5-6 grade) si nici atunci, chiar pe treapta High, nu se incalzea suficient habitaclu.
2. Cu debitul de aer cald/rece
Am constatat la instalatia de climatizare, fluctuatii ale debitului de aer cald/rece, pe care le poti constata atat acustic cat si prin cresterea si scaderea debitului de aer cald/rece prin fantele de ventilatie. Oare aceasta din urma o fi o problema de setare a sistemului de control al climatizarii?
Va multumesc anticipat tuturor celor care ma puteti ajuta in cele 2 probleme.
- ovidiu86_h
- **
- 162 mesaje
- din 19 Mai 2010
- Vectra 1996 x16xel
- Hunedoara
ovidiu86_h
- Mesaje scrise: 162
- Masina: Vectra 1996 x16xel
- Cont inregistrat: 19 Mai 2010
- Mesaj Privat
Am un Opel Astra H 1,7 CDTI, 80 CP cu clima si intampin urmatoarele probleme:
1. Cu incalzirea in habitaclu.
Chiar daca selectez temperatura maxima (treapta ventilator High) aerul este cald dar nu suficient pentru a asigura o incalzire corespunzatoare. In ecranele ascunse am constatat ca temperatura lichidului nu trece de 60-61grade chiar in conditiile in care ma deplasez numai prin oras (temperatura exterioara fiind foarte scazuta in aceste zile, de la -7 grade si ajungand pana la -15 grade) si scade la 57-59 grade la relantiu. Am facut si un drum mai lung, atunci cand temperaturile nu erau asa scazute (cca. 5-6 grade) si nici atunci, chiar pe treapta High, nu se incalzea suficient habitaclu.
2. Cu debitul de aer cald/rece
Am constatat la instalatia de climatizare, fluctuatii ale debitului de aer cald/rece, pe care le poti constata atat acustic cat si prin cresterea si scaderea debitului de aer cald/rece prin fantele de ventilatie. Oare aceasta din urma o fi o problema de setare a sistemului de control al climatizarii?
Va multumesc anticipat tuturor celor care ma puteti ajuta in cele 2 probleme.
mai mult ca sigur ai termostatul blocat pe deschis de aceia nu iti ajunge la ~90 grade temperatura lichidului de racire unde ''ai avea caldura din belsug''.numai bine!
- aidrian25
- **
- 120 mesaje
- din 22 Feb 2011
- Astra 2004 z17dtl
- Bucuresti
aidrian25
- Mesaje scrise: 120
- Masina: Astra 2004 z17dtl
- Cont inregistrat: 22 Feb 2011
- Mesaj Privat
- ssergiiu
- **
- 429 mesaje
- din 16 Dec 2011
- Vectra 1997 x18xe
- Timis
ssergiiu
- Mesaje scrise: 429
- Masina: Vectra 1997 x18xe
- Cont inregistrat: 16 Dec 2011
- Mesaj Privat
Piparus
- Mesaje scrise: 3
- Masina: Astra 2005 Z17DTL
- Cont inregistrat: 22 Dec 2009
- Mesaj Privat
Ca o curiozitate: pe ecranele ascunse daca temperatura lichidului de racire este pana in 70 grade si opresc motorul, dupa oprire, valoarea indicata este cu 7-10 grade mai mare. In cazul in care temperatura este de 70- 73 grade, dupa oprirea motorului ecranul ascuns imi afiseaza aceiasi temperatura.