Ieri Sambata (05.11.2011) am montat duze de Insignia pe un Opel Astra H (masina mea)
Pasul.1.
Ridicam capota prin actionarea manetei de sub bord pentru capota.

Pasul.2.
Scoatem chederul de la grila de sub stergatoare.

Pasul.3.
Taiem 2 bucatii de lemn pentru a ridica grila ca sa ne usuram munca..

Pasul.4.
Pentru scoaterea duzei vechi am folosit un feon cu aer cald pentru a incalzi grila acuma pe timpul acesta(vara se poate lasa masina la soare o jumate de ora si totul este ok) pentru ase poate scoate duza ce-a veche am dat cu un spray pentru placutele de frana pe langa ea pentru a curata unele depuneri de calcar sau alte mizeri pe langa duza... dupa acea am bagat o mana pe sub grila pentru a inpinge siguranta in acelasi timp cand inpingeti siguranta, la suprafata puneti o bucata de material textil si loviti-o incet cu un patent, cand ati vazut ca sa dus in jos putin, bagati si cealanta mana si prin rotire trageti in jos. o sa iasa sigur 😊

Se poate observa ca in poza de jos ca, duza cea veche pe alaturi are unele depuneri de calcar in cazul meu 😢

Pentru a scoate mai usor furtunasul de la duza ce-a veche am incalzit din nou cu feon-ul.....asa arata duza ce-a noua

Pasul.5.
Pentru introducerea duzei in grila am dat pe ea cu putin ulei nou , pentru a se introduce mai usor cu amandoua mainile inpingeti cu putere in sus pana auziti un clik.
Aceasta operatiunea se face si la duza de pe partea stanga (sofer)
Pasul.6.
Dupa ce ati montat duzele cele noi puneti chederu de la capota inapoi.. si inchideti capota 😊..

Asa aratau duzele cele vechi..

Acum duzele cele noi:)..

Unelte folosite:
1x feon
2x duze (stanga,drepta) la pret de 20Ron (setul)
1x spray de placute de frana (lam avut prin garaj)
1x Patent
1x Material Textil
2x Bucati de lemn taiat
5ml ulei nou..

ATENTIE: o sa va zgariati pe maini...
TIMP DE LUCRU: 1 ORA..
Sper ca acest Tutorial sa va fie de mare ajutor.
Bafta la montare....
Numai Bine..
Si pentru cei care vroiau sa vada filmuletul cum stropesc..... revin cu el:
Si inca un Video cu duza cea veche si duza de Insignia ( stanga.... duza Originala Opel Astra H ....... Dreapta.... duza Originala Opel Insignia)
Scuzati pentru claritatea proasta acestui video:
Ultima modificare făcută de Cata_Panacotta la Joi 17 Nov, 2011 12:12 pm, modificat de 9 ori în total