flavius1611 a scris:da 😢 😢 😢 ,,urata treaba,,si eu am un clio de servici,,cabd le fac astia reclama si spun ca au luat 5 stele la euroncup,,,mananca ce nu trebuie.
chiar ramai stupefiat la cum s-a facut meganul 😶 😶 😶
Cristi_C a scris:Am tot ezitat sa intervin, dar ce masina este renault ala daca s-a facut in asa hal? Eu am dat cu solenza intr-un cap la 130 la ora si arata mai bine ca renaultu.
poate nu va vine sa credeti, dar chiar fiindca au 5 stele NCAP arata "in halul ala".
secretul unei bune protectii este sa controlezi deformatia si sa directionezi energia absorbita la impact in alte componente decat cele apropiate de pasageri. absolut orice masina cu 5 stele NCAP va arata la fel in cazul unui impact asemanator.
in sasiu si caroserie exista asa numitele zone cu deformare programata care in cazul unui impact preiau cat mai mult din energia impactului, astfel ca aceasta energie nu este transferata (prin intermediul pedalelor, coloanei de directie, tetierelor, etc...) in compartimentul pasagerilor, sau este transferata cat mai putin.
in fine, arata aiurea masina, dar poate tocmai acest aspect le-a salvat viata.
zafirul a scris:sfat:
daca sinteti in oras, pina in 50-60 puteti evita un animal. E pacat sa nu o faceti daca avei posibilitatea (bineinteles cu exceptia situatiilor in care riscati un accident mai nasol)
daca sinteti pe sosea , de la 80 la ora in sus NU incercati sa evitati. Incetiniti, claxonati sau altceva insa NU evitati.
foarte bun sfatul lui zafirul. exact din acelasi motiv am avut si eu (ca pasager nu ca sofer) un accident acu' vreo 4 ani. doar ca era polei pe sosea, am intrat in derapaj, iesit de pe sosea, si cum terasamentul era suprainaltat, am picat cu masina de la vreo 1-1.2m inaltime si ne-am rostogolit lateral...era un Passat din 95... in afara de tabla indoita si geamuri sparte in rest nici o dauna 😊
oricum, urata treaba, bine ca au scapat relativ bine. insanatosire grabnica!
masina se repara sau se schimba...