- 4EST
- OP
- 686 mesaje
- din 30 Apr 2004
- Brasov
4EST
- Mesaje scrise: 686
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 30 Apr 2004
- Mesaj Privat
hai sa vedem ce putem face sa avem o stabilitate mai buna a masinii
1 - suspensia. Ce putem face sa fie mai tare, mai bine zis sa tina masina mai bine pe drum?
2 - bare de stabilitate. Ma gandeam sa aplic asa ceva pe masina. Sunt bare prinse intre suportii unde-s prinse telescoapele. Unul la motor de pe o parte pe alta a masinii, celalalt in portbagaj.
In principiu (2) ar trebui sa rigidizeze caroseria. Mie de exemplu mi se pare ca se torsioneaza destul de mult masina in viraje luate tare, si sper sa elimin acest detaliu prin aceste 2 bare
Ce parere aveti
.......continuati voi cu ce credeti ca ar mai pute fi facut
1 - suspensia. Ce putem face sa fie mai tare, mai bine zis sa tina masina mai bine pe drum?
2 - bare de stabilitate. Ma gandeam sa aplic asa ceva pe masina. Sunt bare prinse intre suportii unde-s prinse telescoapele. Unul la motor de pe o parte pe alta a masinii, celalalt in portbagaj.
In principiu (2) ar trebui sa rigidizeze caroseria. Mie de exemplu mi se pare ca se torsioneaza destul de mult masina in viraje luate tare, si sper sa elimin acest detaliu prin aceste 2 bare
Ce parere aveti
.......continuati voi cu ce credeti ca ar mai pute fi facut
- Thanatos
- 1,108 mesaje
- din 24 Aug 2004
- Vectra 2000 X18XE1
- constanta - dk
Thanatos
- Mesaje scrise: 1,108
- Masina: Vectra 2000 X18XE1
- Cont inregistrat: 24 Aug 2004
- Mesaj Privat
- ToX
- 1,291 mesaje
- din 17 Mai 2004
- Astra OPC 2013 A20NFT
- Bucuresti
ToX
- Mesaje scrise: 1,291
- Masina: Astra OPC 2013 A20NFT
- Cont inregistrat: 17 Mai 2004
- Mesaj Privat
adica jante cu alt offset (mai iesite in afara) si gume serios de late.. eu ma incadrez la asa ceva, am offset et30 parca, si 225/45 pe spate si 215/45 pe fata in schimb , suspensia muci, cateodata ma sperii, fuge masina de fatza, de fund nu s-a intamplat pana acum, dar este foarte instabila, chiar daca e calibra (adevaru e ca amortizoarele sunt cam varza)
pS: nu vorbesc de curbe mai mult sau mai putin stranse luate cu 100/120 la ora, ca acolo sta bine pe sosea, vorbesc de manevre la limita, evitarea unei chestii, cand tragi de volan la 70-80 la ora , stanga dreapta ca un fel de slalom
pS: nu vorbesc de curbe mai mult sau mai putin stranse luate cu 100/120 la ora, ca acolo sta bine pe sosea, vorbesc de manevre la limita, evitarea unei chestii, cand tragi de volan la 70-80 la ora , stanga dreapta ca un fel de slalom
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 08 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaje scrise: 1,724
- Masina: Astra 2002 Z20LET
- Cont inregistrat: 08 Mai 2004
- Mesaj Privat
Daca montezi arcuri scurte si amortizoare tari, trebuie sa rigidizezi caroseria (asa ca barele intre amortizoare + bascule, sunt binevenite daca acestea din urma nu coboara prea mult sub masina).
Referitor la caroserie, sunteti de acord ca aceasta este unul din punctele slabe la Opel?
Am citit ca este recomandat sa fie intarite punctele de sudura la oalele amortizoarelor de pe puntea fata in condtitiile intaririii suspensiilor.
Am mai spus-o aici pe forum la noi suspensia prea tare poate fi obositoare in conditiile exploatarii masinii in regim urban.
Eu as alege o medie intre sport si confort, pe puntea fata , iar pe spate sport.
Referitor la caroserie, sunteti de acord ca aceasta este unul din punctele slabe la Opel?
Am citit ca este recomandat sa fie intarite punctele de sudura la oalele amortizoarelor de pe puntea fata in condtitiile intaririii suspensiilor.
Am mai spus-o aici pe forum la noi suspensia prea tare poate fi obositoare in conditiile exploatarii masinii in regim urban.
Eu as alege o medie intre sport si confort, pe puntea fata , iar pe spate sport.
- Thanatos
- 1,108 mesaje
- din 24 Aug 2004
- Vectra 2000 X18XE1
- constanta - dk
Thanatos
- Mesaje scrise: 1,108
- Masina: Vectra 2000 X18XE1
- Cont inregistrat: 24 Aug 2004
- Mesaj Privat
- 4EST