Salut! Sunt fericitul posesor al unui opel vectra b motor : 1,6 16v din 2001 cu instalatei de gaz ag autogas system,asta de doar 3 saptamani,acum a venit vremea sa ii schimb consumabilele adica:curea de distributie,role(astept o parere daca trebuie schimbata neaparat si pompa de apa ),intinzator,ulei si filtrul de ulei.Dp o saptamana imi tot aparea pe Bord Computer sa ma uit la nivelul uleiului,de fiecare data cand ma uitam la el era aproape la fel adica ff putin lipsa,acum dp 3 sapt mi s-a dus o liniuta dp joja de ulei (adica atata am lipsa) am zis sa ma uit sub masina si surpriza am gasit in partea dreapta sub motor ulei

(pe partea cu distributia).Acum poate s-a mai intanlit cineva cu problema asta de aia am si atasat pozele.Tin sa precizez ca uleiul e cam negru in comparatie cu cel nou (adica negru bn ) desii fostul proprietar zice ca abia l-a schimbat si inca o chestie e cam lichid (parerea mea ) e un 10w40 gm asa zice fostul propietar,fata de un castrol 10w40 full syntethic.Motorul ruleaza bn,fara probleme.Am Urmatoarele intrebari la voi
1.Daca stie careva de unde imi vine uleiul ala si ce rezolvare are?
2.Ce distributie imi recomandati?
3.Stie cineva cum sa intretine tipul asta de instalatii de gaz ? ( ce e nevoie sa schimb,aditivi,etc)
Va multumesc anticipat si stima
Bogdan