Pentru detalii tehnice si sfaturi achizitie se va consulta si posta in discutia :Cum sa aleg o statie radio pe masina, CB
Nu stiu daca voi ati instalat astfel de echipamente pe agilele voastre dar eu am facut-o si este super utila. Am ramas cu permisul in buzunar si am stiut din timp de controalele de pe drum si de carutele si biciclisti nesemnalizati de pe carosabil + ca este o cale de socializare care te tine tare activ la volan.
O sa va prezint mai jos cum am montat statia Midland Alan 220 pe agila + antena Litle Will pe cupola. ( Este o antena foarte comoda de 1m care incape si in picioare in spate si este o antena foarte performanta cu un castig mare de decibeli si rezista la viteze de peste 220km/h )
Inainte de toate am montat antena radio cu prindere magnetica sus pe centrul geometric al cupolei, apoi am coborat cu cablul in portbagaj si l-am adus pe langa schimbator (pe partea pasagerului ) pana in spatele statiei. Pentru alimentarea electrica a statiei am preferat o legatura directa la bornele bateriei si am tras astfel 2 fire prin burduful dintre habitaclu si motor.
Statia am montat-o sub bord ( vezi foto ) cu ajutorul suportului in forma de "U" care insoteste orice statie. ( Suportul U se prinde de bord prin 2 sau 3 suruburi iar apoi statia culiseaza in el oferind posibilitatea de demontare foarte rapida )
Microfonul l-am montat folosindu-ma de surubul de siguranta al radio-casetofonului, (evitand astfel gaurirea bordului ) am scos surubul acela si am pus unul cu cap care sa prinda suportul de microfon.