Andrei26
- Mesaje scrise: 1
- Masina: Astra 2001 Z16XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 21 Mar 2009
- Mesaj Privat
Ma numesc Andrei sunt din Slatina jud. Olt si am cumparat in 2008 in luna martie un Opel Astra G Hatchback 1.6 16v tipul motorului: Z16XE anul de fabricatie 2001 norma de poluare Euro IV si 116.000KM rulati in Italia de acolo a venit masina din Padova. Are instalatie de gaz pe ea omologata BLUEMEC http://www.bluemec.com/eng/bluemec.htm acesta e linkul instalatiei de gaz de pe masina mea.
Problema mea este ca Check engine imi sta aprins non-stop si desi am schimbat sondele Lambda si EGR-ul(sunt noi si originale). Am schimbat de asemenea pompa de apa, distributie, articulatii, placute frana, burdufe planetare, bujii, toate consumabilele si fara sa fac rabat la calitate ca doar e masina mea.
Pe tester in service aici in Slatina(nu reprezentanta Opel) imi spune programul de testare OP-COM:
- sonda Lambda 2 tensiune mare.
Daca sterg eroarea cu OP-COM se stinge martorul de Check-Engine si merge parca mult mai lin motorul dar se reaprinde dupa un anumit interval de KM.
EGR-ul desi e nou nout nu functioneaza deloc niciodata. A fost verificata si instalatia electrica si nimic in neregula apoi am sunat la reprezentanta la Pitesti si mi-au spus ca s-ar putea sa fie ECU.
Asta m-a demoralizat total ptr ca tin la masina asta si am bagat multi bani in ea si nu mai imi permit sa schimb si ECU. 😭
De mentionat ca eu nu folosesc niciodata masina pe gaz de cand am luat-o nu am folosit-o pe gaz si butelia ei care e micuta am aerisit-o si am inchis-o de la robinet. Poate cineva sa ma ajute va rog frumos.
Multumesc anticipat...
- UnIKuL
- **
- 418 mesaje
- din 04 Dec 2008
- Astra 2003 Z16XE
- Bucuresti
UnIKuL
- Mesaje scrise: 418
- Masina: Astra 2003 Z16XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 04 Dec 2008