Sal'tare tuturor! astazi am desfacut motorul meu c20xe de pe calibra si am inlocuit cuzinetii de biela cu unii KS cota std , si segmentii cu unii NPR tot cota std. si dupa aceasta reparatie, m-am gandit sa fac si un upgrade, nu extrem de sofisticat, astfel am vorbit cu un amic care lucreaza la remat si am gasit la el 6 turbine in stare buna, ramanand sa-mi aleg una care se potriveste mai bine, un intercooler si sa confectionez galeria de evacuare.M-am gandit sa pun un supercharger sau o turbina, dar sa nu maresc presiunea prea mult, pt ca vreau sa folosesc tot componentele stock de pe c20xe. astfel vreau sa ma limitez la o putere de 20-30 cp in plus, nu cine stie ce. asa ca as alege tot varianta unei turbine pt ca o iau moca, superchargerul costand prea mult pt bugetul meu 🙄 Am o serie de intrebari pt cine are habar si a mai facut asa ceva:
- va merge folosit tot ecu de pe c20xe fara modificari de soft?
-pt ce presiune maxima va trebui sa optez pt a obtine acesti 20-30cp in plus, fara a strica ceva in motor?
-va rezista debitmetrul de la c20xe la presiunea exercitata de turbo?
Am vazut si un alt tip de turbo mai deosebit pe net(un fel de supercharger, dar cu o singura elice), unul care este antrenat de o fulie care multiplica turatia, prinsa direct pe fulia arborelui, astfel nu va mai fi nevoie sa adaptez alt fel de galerie de evacuare. Cred ca acest tip de charger poate fi confectionat modificand o turbina normala. am atasat o poza cu acest turbo.