Neouber a scris:nu e vorba neaparat de smecherii de la Petrom
Densitatea benzinei variaza evident in functie de temperatura, astefl variind si cantitatea. Benzina se vinde de catre rafinarii in kg si se vinde catre populatie in litri. IN transformarea kg in litri un rol important revine temperaturii ambientale. Astfel, intr-o zi geroasa, vei plati mai putin pentru un rezervor pli decat daca vei face plinul intr-o zi torida. In privinta estimarii de catre producatori a capacitatii rezervorului, sa nu uitam ca e o estimare; o variatie exista
Scuza-mi ignoranta, dar fizica si chimia sunt printre lucrurile la care ma pricep... poate logica imi joaca feste dar raspunsul tau nu prea are legatura cu ce am intrebat eu. Dupa umila mea parere, cand trece prin pompa un litru este un litru si iarna si vara, legatura cu greutatea benzinei este irelevanta....
Daca tu lucrezi cumva in Petrom si vrei sa spui ca pierderile datorate transformari din Kg in litri il platim noi la pompa, asta este fffff grav.
Iar cand imi mai spui si ca producatorul "estimeaza" capacitatea rezervorului imi dau seama ca era mai bine sa ignor raspunsul tau....