mugureln
- Mesaje scrise: 5
- Masina: Astra 2006
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 28 Apr 2006
- Mesaj Privat
Am un Astra Classic 1.6 nou (abia am depasit 1000 km) si am urmatoarea problema: la unele apasari si ridicari ale piciorului pe/de pe ambreiaj se aude un zgomot metalic foarte incet, un fel de click, ca si cum (acuma scuzati-mi imaginatia bogata in materie de comparatii ) ar atinge metal pe metal sau ar pica ceva pe o suprafata de metal.
Constatari de pana acuma: nu depinde de temperatura motorului, nici de treapta de viteza ori de turatie (uneori se aude chiar cu motorul oprit, am incercat si asta, de dragul testului). Precizez ca altfel nu am remarcat nici un fel de modificare in functionarea ambreiajului, doar acest zgomot.
Singurul lucru de care parca depinde e forta de apasare - daca apas brusc/ridic brusc se aude, daca o fac foarte lin, nu - dar nici macar asta nu e o regula generala.
As fi recunoscator pentru idei/sugestii, etc..
Constatari de pana acuma: nu depinde de temperatura motorului, nici de treapta de viteza ori de turatie (uneori se aude chiar cu motorul oprit, am incercat si asta, de dragul testului). Precizez ca altfel nu am remarcat nici un fel de modificare in functionarea ambreiajului, doar acest zgomot.
Singurul lucru de care parca depinde e forta de apasare - daca apas brusc/ridic brusc se aude, daca o fac foarte lin, nu - dar nici macar asta nu e o regula generala.
As fi recunoscator pentru idei/sugestii, etc..
litza
- Mesaje scrise: 41
- Masina: Astra 2006 Z16XEP
- Cont inregistrat: 05 Aug 2005
- Mesaj Privat
- pif
- 1,312 mesaje
- din 04 Nov 2004
- Vectra 2001 z18xe
- Gaesti/Dambovita
pif
- Mesaje scrise: 1,312
- Masina: Vectra 2001 z18xe
- Cont inregistrat: 04 Nov 2004
- Mesaj Privat
- l_stoian79
- 601 mesaje
- din 08 Mai 2006
- Astra 2006 Z14XEP
- Timisoara
l_stoian79
- Mesaje scrise: 601
- Masina: Astra 2006 Z14XEP
- Cont inregistrat: 08 Mai 2006
- Mesaj Privat
- sorin68_ro
- **
- 71 mesaje
- din 03 Mai 2006
- Vectra 1998 X20DTL
- ploiesti
sorin68_ro
- Mesaje scrise: 71
- Masina: Vectra 1998 X20DTL
- Cont inregistrat: 03 Mai 2006
- Mesaj Privat
mugureln
- Mesaje scrise: 5
- Masina: Astra 2006
- Cont inregistrat: 28 Apr 2006
- Mesaj Privat
Multumesc pentru raspunsurile de pana acum. La mine zgomotul asta sigur apare si la unele apasari si la unele ridicari ale piciorului.
Intre timp am mai facut un mic progres in a corela zgomotul cu ceva anume: sunt sigur ca apare la momentul cand ambreiajul "prinde". Este vorba in mod cert de o componenta a servomecanismului... sper sa fie ceva simplu, d.ex. vreun arc... sorin68_ro, scuza-mi ignoranta, cum e cu placa aia de presiune?
Intre timp am mai facut un mic progres in a corela zgomotul cu ceva anume: sunt sigur ca apare la momentul cand ambreiajul "prinde". Este vorba in mod cert de o componenta a servomecanismului... sper sa fie ceva simplu, d.ex. vreun arc... sorin68_ro, scuza-mi ignoranta, cum e cu placa aia de presiune?
- sorin68_ro
- **
- 71 mesaje
- din 03 Mai 2006
- Vectra 1998 X20DTL
- ploiesti
sorin68_ro
- Mesaje scrise: 71
- Masina: Vectra 1998 X20DTL
- Cont inregistrat: 03 Mai 2006
- Mesaj Privat