ovilio`f a scris:Da am stiut. Mersi oricum pt promptitudine. O sa modific legaturile si o sa-l pun pe faza scurta pt ca se intampla sa o las aprinsa in timp ce astept in masina, si macar asa o sa am in indicator.
@Ovilio'F eu am facut modificarea asta .Nici eu nu am proiectoare montate . Eu nu am desfacut bordul pentru asta.Am luat un fir , i-am atasat un papuc electric tip mama. Papucul electric l-am introdus intr-unul din slotul liber de la releul (LIPSA SI EL) de proiectoare. Daca ai o schema cu amplasarea releelor si a sigurantelor poti sa il identifici usor.
Este vorba bine inteles de blocul de relee si sigurante din cabina, din spatele torpedeului acela micut.
Celalalt capat al firului se leaga la o siguranta rosie din prima COLOANA , este cam a 2 sau a 3-a in prima coloana , cum privesti de jos in sus .
Oricum daca ai un aparat de masura poti identifica cand apare tensiune pe siguranta respectiva, adica la aprinderea fazei mici.
Atentie cum legi papucelul acela electric de care am pomenit , sa nu il pui la masa.
Iata un link catre o discutie mai veche :
https://www.clubopel.com/vie...artor+proiectoare
dezavantajul era insa ca martorul de proiectoare se aprindea si cand puneam doar pozitiile.
Acum am renuntat la ideea de a lega pe acea siguranta (18 parca) si am gasit tensiune la aprinderea fazei mici pe alta siguranta (acum nu ii stiu numarul de aceea ti-am zis sa o identifici cu un aparat de masura).
Modificarea asta o am facuta de 6 luni si merge fara nici o problema