Vin 03 Feb, 2012 9:10 pm
A trecut ceva timp de cand am invatat unitatile de masura (litru, metru, etc), dar din poza aia reiese un consum de 75 ml (grame mai grosolan) si nu 750 ml (1 litru = 1000 mililitri din cate imi amintesc). In fine.
In manualul de la Vectra mea (z16xe ce e drept) apare undeva ca fiind normal un consum de pana la 600 ml/1000 km. Totusi asta nu inseamna ca e ceva normal. Ca recomandare, decat sa o "repari pe genunchi" pentru ca ma indoiesc ca iti permiti sa o duci la un atelier "competent", si chiar daca iti permiti, o reparatie ca la carte ar fi apropiata de pretul masinii, iti recomand fie sa schimbi masina, fie sa mergi cu ea asa, fie sa dai un search si sa vezi ce inseamna o asemenea reparatie (simeringuri supape, garnituri motor, segmentare pentru ca e pacat sa desfaci motorul si sa nu schimbi si segmentii, distributie, etc).
P.S. Aditivii sunt cam frectie la picior de lemn daca masina se da asa bine la consum. Am incercat cu Dura Lube, 2+2, etc cu un rezultat extraordinar: gaura si in buget si in continuare si in nivelul de ulei, consumul ramanand neschimbat.