Unelte necesare : eventual un patent, eventual o lanterna
Timp estimat : 1-2h .
Pasii care trebuie urmati :
1. se ridica scaunul ( daca are si reglaj pe inaltime ) la maxim , apoi se impinge catre fata, si se pliaza pe cat posibil tot catre fata
2. se desface tapiteria ( tragand usor de laterale, va iesi rapid din acele baghete de prindere )
3. se ridica tapiteria ( fie piele, fie textil )
4. acum vedem acel "spider" de plastic, cu mai multe cabluri : preferabil e sa-i faceti o poza inainte, daca nu tineti minte aranjamentul lor
5. in cele 4 colturi, o sa vedeti ca este prins de niste tije laterale cu 4 arcuri scurt si destul de dure ; puteti sa le scoateti, dar nu e obligatoriu
6. se scot firele metalice de pe "spider" ; sunt 2 sus si 2 jos, sunt pe niste caneluri de ghidaj ; eu le-am scos cu mainile , insa e nevoie de ceva efort din partea degetelor .
7. acum "spiderul" ramane prins doar intr-un cablu care "ii da ocol " - cablul asta vine de la reglajul lombar si e pe acelasi principiu ca la franele de bicicleta, oarecum : cand invarti de rotita acesta trage firul metalic si implicit curbeaza spiderul, umfland partea lombara . Scoatem si acest fir metalic ( tot cu mana ) si eliberam plasticul negru .
8. reparam plasticul ( la mine era rupta doar o bucata si l-am prins intre 2 placute de metal cu un surub filetant
9. procedura de montaj este la fel de simpla, trebuie doar atentie si pozitionare asemanatoare cu ea initiala.