Mar 10 Feb, 2009 1:03 am
bucuresteneeee vezi ca trebuie sa tii catelusii impreuna cu mama 6 saptamani, altfel vor avea grave probleme de sanatate!!! Eu am luat catelul la 3 saptamani de la nastere, m-am chinuit cu el sa il hranesc cu lapte si prafuri si degeaba, am bagat foarte multe medicamente in fundul lui deoarece nu a stat langa maica-sa sa se hraneasca calumea. A avut de vreo 5-6 ori lipsa de calciu (iar lipsa de calciu la un catel mic se manifesta prin rasucirea labelor din fata si din spate, care netratata la timp se agraveaza) si demineralizare, desi ii dadeam sa manance de toate (boabe, legume-e innebunit dupa legume al meu, mere, orez cu carne, etc).
Ca sa iti faci idee ce inseamna "rasucire" cauzata de lipsa de calciu si vitamine...imagineaza-ti aurolacii cersetori de la stop care isi sucesc un picior astfel incat sa spuna ca-s handicapati si de-aia cersesc. Eh, catelul nu se preface si se chinuie teribil.
Lasa-i langa mama pana la 6 saptamani apoi da-i la cine vrei. Stiu ca e greu sa ai grija de mai multi acum insa cei care ii doresc...le ceri bani pentru carnet de sanatate, injectii, etc. Nu te juca cu chestia asta deoarece va fi foarte greu pentru ei sa duca o viata normala! Al meu nici acum nu e foarte stabil pe labele din spate (si are momente cand il dor fara sa faca nimic), desi e ditamai monstruletul (amstaff) si are cam 3 ani.
Fa-le un bine si nu ii chinui pe viata, tine-i 6 saptamani langa femela apoi da-i. (intre timp poti sa le pui cate o mica curelusa la gat, ca sa se obisnuiasca cu zgarda cand vor fi mari) Fa-le un loc unde sa se rahateasca si cearta-i daca fac in alta parte prin casa (se invata foarte rapid, apoi de la 6 saptamani poti sa ii scoti afara, de 5-6 ori pe zi, cate 2 pe rand desigur)