Evident, am o problema. Pe langa clasicele "m-a lasat in drum", "nu mai pleaca".
Treaba e asa. Am un opel Kadett E, motor 1.3NB. (nu cred ca e relevant dar... sa fie)
S-a bulit bobina din delcou, dupa cum se vede si din poza. Am incercat eu sa o repar, dar n-a tinut mai mult de 3 secunde. asa ca m-am hotarat sa o schimb.
Problema e ca nu stiu cum sa o dau jos de pe ax (deh, sunt electronist nu mecanic ). am desfacut delcoul (sau partea din el care se vede in poza, restul ramanand pe masina) si l-am adus acasa. Am intors magaoaia pe toate fetele, am ciocanit tot ce se putea ciocani, nimic. Adica nimic nu se misca. Am vazut pe forum ca e o problema frecventa sa se arda bobina aia nenorocita si mi-am imaginat din replicile gen "schimbat fise, schimbat bobina din delcou" ca e floare la ureche. Se pare ca la mine nu e. Am atasat si 2 poze ca sa fie limpede despre ce vorbesc, si in speranta ca cineva imi spune si mie ce parte se desface (io m-am gandit ca e aia marcata cu semn ? care nu iese) si cum. Pe desen, opritorul ala trece prin ax pana pe partea opusa (adica are rost sa-l iau la ciocane pana iese pe partea cealalta?) sau sunt 2 diametral opuse?
danke