- silverastra
- OP
- 20 mesaje
- din 27 Dec 2005
silverastra
- Mesaje scrise: 20
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 27 Dec 2005
- Mesaj Privat
- Ingineru
- 1,086 mesaje
- din 24 Jun 2004
- Vectra 1998 X16XEL
- Bucuresti
Ingineru
- Mesaje scrise: 1,086
- Masina: Vectra 1998 X16XEL
- Cont inregistrat: 24 Jun 2004
- Mesaj Privat
- silverastra
- OP
- 20 mesaje
- din 27 Dec 2005
silverastra
- Mesaj Privat
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
- virgil
- **
- 273 mesaje
- din 12 Mar 2005
- Astra 2002 Y17DT
- Bucuresti
virgil
- Mesaje scrise: 273
- Masina: Astra 2002 Y17DT
- Cont inregistrat: 12 Mar 2005
- Mesaj Privat
- silverastra
- OP
- 20 mesaje
- din 27 Dec 2005
silverastra
- Mesaj Privat
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Masina:
- Mesaj Privat
- silverastra
- OP
- 20 mesaje
- din 27 Dec 2005
silverastra
- Mesaj Privat
sorin666,scuza-ma prietene!poate facem un barter:eu i-ti trimit niste prajituri ca tot sunt cofetar,iar tu ma lamuresti de ce nu exista discuri ventilate pe spate,ca tot esti mare inginer!!!Iar in ce priveste cotele apelor dunarii,poate pt tine e mai usor sa le iei,ca doar esti venit acum cu pluta.
In alta ordine de idei,inafara de ingineri care sunt beton la partea tehnica,poate totusi ma lamureste si pe mine cineva unde gasesc discurile alea si cat costa.
In alta ordine de idei,inafara de ingineri care sunt beton la partea tehnica,poate totusi ma lamureste si pe mine cineva unde gasesc discurile alea si cat costa.
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Masina:
- Mesaj Privat
Pe fata se gaseste la Opel, sau la orice firma de piese sau tuning... Daca le montezi 2-3000 km si dupa aia le dai la cementat, vei schimba 5 masini, cu acelasi discuri...
Pe spate grosimea discurilor este de 10-12 mm, deci NU poti monta discuri ventilate decat cu schimbarea etrierilor si nu are rost, nici macar la modele generos motorizate...
Explicatia... spatele nu "ajuta" decat in proportie de 20% la franare (cifra scoasa "din burta", poate fi 15 sau 25%)
In schimb si NUMAI daca ai un cap divizor, poti sa gauresti "in spirala" un set de discuri (noi...), poze de genul celor de pe net pot sa-ti dea idei... Arata bine, cu genti ALU, evident, dar nu ajuta prea mult... tratamentul termic dupa o perioada de rodaj este benefic si aici...
In rest... imi pare rau ca am "atins" susceptibilitatea ta, era o simpla gluma, oricum... acuma imi datorezi o prajitura...
Scuze, ma grabesc sa-mi iau cizmele, am de efectuau niste masuratori cu picioarele in apa... Sa-ti comunic si celelalte date promise...
Pe spate grosimea discurilor este de 10-12 mm, deci NU poti monta discuri ventilate decat cu schimbarea etrierilor si nu are rost, nici macar la modele generos motorizate...
Explicatia... spatele nu "ajuta" decat in proportie de 20% la franare (cifra scoasa "din burta", poate fi 15 sau 25%)
In schimb si NUMAI daca ai un cap divizor, poti sa gauresti "in spirala" un set de discuri (noi...), poze de genul celor de pe net pot sa-ti dea idei... Arata bine, cu genti ALU, evident, dar nu ajuta prea mult... tratamentul termic dupa o perioada de rodaj este benefic si aici...
In rest... imi pare rau ca am "atins" susceptibilitatea ta, era o simpla gluma, oricum... acuma imi datorezi o prajitura...
Scuze, ma grabesc sa-mi iau cizmele, am de efectuau niste masuratori cu picioarele in apa... Sa-ti comunic si celelalte date promise...
- silverastra
- OP
- 20 mesaje
- din 27 Dec 2005
silverastra
- Mesaj Privat
- radzxx
- **
- 200 mesaje
- din 28 Jul 2005
- sibiu
radzxx
- Mesaje scrise: 200
- Masina:
- Cont inregistrat: 28 Jul 2005
- Mesaj Privat
- silverastra
- OP
- 20 mesaje
- din 27 Dec 2005
silverastra
- Mesaj Privat
- vion
- **
- 110 mesaje
- din 29 Dec 2004
- Mangalia
vion
- Mesaje scrise: 110
- Masina:
- Cont inregistrat: 29 Dec 2004
- Mesaj Privat
silverastra da un search ca mai este discutia asta cu preturi pe undeva!
era chiar un set complet de preturi!
sau poti sa intri pe www.elit.ro si acolo vezi preturi.
Sorin unde poati sa cementezi??
si eu tre sa le schimb pe fata:"Daca le montezi 2-3000 km si dupa aia le dai la cementat, vei schimba 5 masini, cu acelasi discuri... "
Multam
era chiar un set complet de preturi!
sau poti sa intri pe www.elit.ro si acolo vezi preturi.
Sorin unde poati sa cementezi??
si eu tre sa le schimb pe fata:"Daca le montezi 2-3000 km si dupa aia le dai la cementat, vei schimba 5 masini, cu acelasi discuri... "
Multam
- silverastra
- OP
- 20 mesaje
- din 27 Dec 2005
silverastra
- Mesaj Privat
Ce inseamna mai exact cementat? eu nu tre sa schimb neaparat acum discurile.mai merg vreo 15.000, da dc as gasi la un pret bun m-as baga! Da nu merg cementate de la inceput sa nu ma mai foiesc atat cu montajul? Si ca tot e vorba de frane, tre sa schimb neaparat cablul de frana si l-am gasit la2.200.000 pe lizeanu.stie cineva mai ieftin pe undeva?
- Florin c
- **
- 235 mesaje
- din 14 Dec 2004
- Astra 2007 Z17DTH
- Constanta
Florin c
- Mesaje scrise: 235
- Masina: Astra 2007 Z17DTH
- Cont inregistrat: 14 Dec 2004
- Mesaj Privat
- LDivora
- 3,097 mesaje
- din 30 Mai 2005
- Astra 2003 Y20DTH/PSG16
- Bucuresti
LDivora
- Mesaje scrise: 3,097
- Masina: Astra 2003 Y20DTH/PSG16
- Cont inregistrat: 30 Mai 2005
- Mesaj Privat
@sorin666, sper sa nu te superi si sa-mi raspunzi si mie ca mai sus, as avea o intrebare: unde ai vazut (citit) ca fonta se cementeaza? Cementarea este un procedeu de calire superficiala (la suprafata) valabil la otel, dar la fonta ce vrei sa calesti superficial, granulele de carbon?!!!!! Scuze, dar asta e.
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Masina:
- Mesaj Privat
Nu toate discurile sunt de fonta..., acelea, evident, nu pot fi cementate, decat daca vrei frane... carbon... Imi pare rau ca nu am fost mi explicit...
In acelasi timp, stratul tratat nu trebuie sa fie mai gros de 1-1,5 mm. altfel discul este, intr-adevar, casant, doar ca... in mod normal nu exista motiv sa se sparga...
Unde se poate face asta... pot sa va spun unde o faceam eu, din pacate nu cred ca se mai face... Timisoara, laboratoarele de la Poli, (ex?)UMT, (defuncta)IAT...
Stiind ca vei schimba o pereche de discuti la jumatatea vietii masinii, poate ca cel mai intelept e totusi... sa nu faci nimic
In acelasi timp, stratul tratat nu trebuie sa fie mai gros de 1-1,5 mm. altfel discul este, intr-adevar, casant, doar ca... in mod normal nu exista motiv sa se sparga...
Unde se poate face asta... pot sa va spun unde o faceam eu, din pacate nu cred ca se mai face... Timisoara, laboratoarele de la Poli, (ex?)UMT, (defuncta)IAT...
Stiind ca vei schimba o pereche de discuti la jumatatea vietii masinii, poate ca cel mai intelept e totusi... sa nu faci nimic