M-am saturat sa fac pana la Poiana Brasov cate 4 ore!Acolo mergeam de obicei.Asa ca in nebunia mea si increderea a patru cauciucuri de iarna m-am hotarat in luna ianuarie sa fac acest traseu in pofida diferentelor de opinii pe care le-am avut cu prietenii mei care afirmau:
"Esti nebun!O sa te luam d-acolo la vara!"
Drept urmare am plecat impreuna cu iubita (singura care a avut incredere in mine) si cu blonda din dotare (o golden retrivaritza).
Am vrut zapada!Si de zapada am avut parte!Munti intregi de omat,peisaje de basm si piscuri inzapezite exact asa cum vedem in cartile postale care prezinta Alpii.
Toata lumea are impresia ca Transfagarasanul se inchide incepand de la baraj si nu se poate ajunge in nici un fel sus.Fals!
Se circula pana la km 104.Exista un utilaj de dezapezire care curata constant drumul asa ca in afara de gropile de pe drum (starea lui este foarte proasta si daca nu mergi ziua sa vezi bine ce sa ocolesti, o sa-ti blestemi zilele),nu intampini nici un fel de problema.
Daca incerci sa vezi partea plina a paharului,lasi deoparte condusul nervos admiri frumusetile naturii si te inclini in fata ei.
Atat de sigur m-am simtit in acea zona incat la intoarcere am hotarat sa o iau pe cealalta parte a lacului,pe drumul forestier care nu era curatat de zapada.Mai mult de viteza 1-a nu am putut sa trec deoarece masina mea(cea din garaj,care mai e si varianta sport)are garda foarte joasa asa ca a trebuit sa opresc de multe ori sa elimin obstacolele din drum (pietre destul de mari cazute de pe versanti).Aici era bucuria cainelui care cum ii dadeam drumul din masina o lua la vale (acolo unde nu era prapastie),spre lac sa faca o baie.Am ajuns cu bine la baraj dupa o aventura de 3 ore si jumatate incluzand fotografiile la cascada si plimbarile pe malul lacului.
Aceasta a fost aventura din luna ianuarie!(sper sa revin cu poze de atunci).
Fotografiile pe care le vedeti sunt din w/e ce a trecut.Intre timp odata cu topirea zapezii starea drumului s-a agravat.Ca sa nu mai vorbesc de drumul mai sus mentionat (cel de pe partea cealalta a lacului) care este sub orice critica.Il recomand doar celor care au Frontera(e o experienta frumoasa).
De data aceasta au venit si prietenii (daca au vazut ca m-am intors teafar 😃 ) asa ca a iesit cu chef,gratare pe zapada si multa bulgareala!