Mie 21 Jan, 2009 11:02 pm
salut baieti, masina personala a mea e astra h 2004 1.7 cdti 101 caluti... , de servici am mondeo 3 din 2002 de 2.0 l cu 90 cp tdi,
ce sa zic cu mondeo am facut 90 000 km, cu astra mai putin , si pana acum pot sa zic ca piesa comuna schimbata a fost ambreiaj plus volanta, asta fiind de asteptat la diesel dupa un nr. de km ex 130000-140000 km.
Fiind membru si clubford de 1 an si ceva , pot sa zic ca cdti de la ford e fff sensibil, multe injectoare cazute, din cauza aditivului de curat pe care unii il folosesc si le curata de tot, si binenteles din cauza motorinei. Eu am tddi deci no problem.
La opel , ce sa zic am folosit de 2 ori aditivi, cu frica in san deoarece am prins ceva mizerie, si am scapat, nu s-au stricat.
Fiabilitate au ambele marci parerea mea, depinde de noroc, cand o cumperi, si apoi depinde de felul cu o ingrijesti, ce motorina ii dai , consumabile etc., dar banuiesc ca majoritatea celor de pe forum au grija de masinutele lor-pasiunea lor 😊.
Am condus si astra classic 1.6 101 cp, benzina, diferenta fata de am mea e asa
in oras benzinara e fasneata, la dieselul meu de 101 cp , cu un cuplu pe la 2300-2400 rpm, ma infig cam greu, dar in afara nu imi sta benzinara in fata , elasticitatea e de partea mea, cuplul de 240 nm , plus consumul.
Bafta la alegere si drumuri bune.