- KlubbHead
- OP
- 352 mesaje
- din 08 Jan 2008
- Vectra 1998 MARE
- Timis
KlubbHead
- Mesaje scrise: 352
- Masina: Vectra 1998 MARE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 08 Jan 2008
- Mesaj Privat
Salut baieti, este cineva in masura sa imi spuna care e politica inmatricularilor auto in Italia?
Am pe cineva flotant acolo si decat sa dau 2 sacose de bani (peste 2500e) in draga noastra tara am zis ca ar fi cazul sa ocolesc si eu legea. Pe Bulgaria nu se poate ca masina e peste 120kw.
Orice sfaturi sau informatii sunt binevenite.
Mersi.
Am pe cineva flotant acolo si decat sa dau 2 sacose de bani (peste 2500e) in draga noastra tara am zis ca ar fi cazul sa ocolesc si eu legea. Pe Bulgaria nu se poate ca masina e peste 120kw.
Orice sfaturi sau informatii sunt binevenite.
Mersi.
Drambales
- Mesaje scrise: 44
- Masina: Vectra 2003
- Cont inregistrat: 07 Jan 2008
- Mesaj Privat
- KlubbHead
- OP
- 352 mesaje
- din 08 Jan 2008
- Vectra 1998 MARE
- Timis
KlubbHead
- Mesaj Privat
- thrill
- 860 mesaje
- din 29 Jul 2008
- Vectra 2003 z18xe
- Constanta
thrill
- Mesaje scrise: 860
- Masina: Vectra 2003 z18xe
- Cont inregistrat: 29 Jul 2008
- Mesaj Privat
BimbOOO85
- Mesaje scrise: 52
- Masina: Insignia 2011
- Cont inregistrat: 16 Nov 2008
- Mesaj Privat
- KlubbHead
- OP
- 352 mesaje
- din 08 Jan 2008
- Vectra 1998 MARE
- Timis
KlubbHead
- Mesaj Privat
BimbOOO85
- Mesaj Privat
- kiss_me_cristiano
- **
- 157 mesaje
- din 13 Oct 2008
- Iasi
kiss_me_cristiano
- Mesaje scrise: 157
- Masina:
- Cont inregistrat: 13 Oct 2008
- Mesaj Privat
Baieti datii un sfat bun lui KlubbHead ... nul derutati ...daca cumperi din italia o masina cu Non euro , euro 1 , euro 2 si ai rezidenta pe acolo e bine sa o imatriculezi in italia pe numele tau (asa nu vei avea probleme la inmatriculare in tara), cauta un prieten care la randul lui stie vreun mosneag sau o baba pe acolo sati faca asigurarea pe numele lor si ai sa tragi concluzia ca plateste 600 euro pe an cu tot tacamul incendiu si furt ... io spre exemplu pt o vectra 1,8 motor x18xe1 (euro 2) din 99 benzina trebuia sa platesc 2280 euro pe an asigurare cu incendiu si furt, asa ca am apelat la un broscar de 78 de ani la care lucrez si mia facut asigurarea el , a platit 640 euro pe an deoarece are multi ani de sofat si mai are si o varsta la care are o reducere foarte mare ... fa si tu diferenta si trage concluzia ...o asigurare se poate face aici si fara sa vii cu masina (si pe la ei se practica Shpagalino) ... Cand scade taxa sau se intampla ceva convenabil vii in italia o radiezi asigurare se 5 zile sau o luna cat vrei , te intorci acasa si tio imatriculezi ... io merg pe ideea asta , daca cineva ma poate contrazice eu il astept ...( io am parcurs pasii astia deci sunt trecut prin asa ceva , mam chinuit si eu la inceput cu actele dar acum stiu toti pasii )
BimbOOO85
- Mesaj Privat
kiss_me_cristiano a scris:Baieti datii un sfat bun lui KlubbHead ... nul derutati ...daca cumperi din italia o masina cu Non euro , euro 1 , euro 2 si ai rezidenta pe acolo e bine sa o imatriculezi in italia pe numele tau (asa nu vei avea probleme la inmatriculare in tara), cauta un prieten care la randul lui stie vreun mosneag sau o baba pe acolo sati faca asigurarea pe numele lor si ai sa tragi concluzia ca plateste 600 euro pe an cu tot tacamul incendiu si furt ... io spre exemplu pt o vectra 1,8 motor x18xe1 (euro 2) din 99 benzina trebuia sa platesc 2280 euro pe an asigurare cu incendiu si furt, asa ca am apelat la un broscar de 78 de ani la care lucrez si mia facut asigurarea el , a platit 640 euro pe an deoarece are multi ani de sofat si mai are si o varsta la care are o reducere foarte mare ... fa si tu diferenta si trage concluzia ...o asigurare se poate face aici si fara sa vii cu masina (si pe la ei se practica Shpagalino) ... Cand scade taxa sau se intampla ceva convenabil vii in italia o radiezi asigurare se 5 zile sau o luna cat vrei , te intorci acasa si tio imatriculezi ... io merg pe ideea asta , daca cineva ma poate contrazice eu il astept ...( io am parcurs pasii astia deci sunt trecut prin asa ceva , mam chinuit si eu la inceput cu actele dar acum stiu toti pasii )
stii care este diferenta intre tine si el:tu lucrezi acolo cunosti pe cineva pe cand el a intrebat dc poate sa o inmatric in it,nu cred ca el ar avea un bosorog sa-i ceara sa faca asta sau sa mearga in gara cu o pancarda agatata de gat cerand ajutorul unui mos pt asigurarea lui....hai sa fim seriosi.
- Libra
- 4,041 mesaje
- din 24 Mai 2005
- Astra 2002 Y17DTI
- Oradea
Libra
- Mesaje scrise: 4,041
- Masina: Astra 2002 Y17DTI
- Cont inregistrat: 24 Mai 2005
- Mesaj Privat
Ma bag si eu in vorba.
Nu stiu cat costa asigurarea in alte tari.
Inmatricularea in alta tara, pe alt nume, presupune sa faci un act de vanzare catre acea persoana. Din acel moment nu mai esti proprietarul de drept al masinii. Deci, te expui unui risc, proportional cu valoarea masinii.
Pentru a circula in Romania cu o masina trebuie sa platesti rovigneta. Rovigneta pentru masini inmatriculate in alte tari este sensibil mai scumpa decat pentru masinile inmatriculate in Romania.
Cred ca cele doua considerente sunt suficiente pentru a nu agreea un artificiu cu inmatricularea pe alte persoane, in alte tari.
Atentie la masinile noi in acceptiunea Codului Fiscal (<1an ; <60000km). Apare problema TVA.
Nu stiu cat costa asigurarea in alte tari.
Inmatricularea in alta tara, pe alt nume, presupune sa faci un act de vanzare catre acea persoana. Din acel moment nu mai esti proprietarul de drept al masinii. Deci, te expui unui risc, proportional cu valoarea masinii.
Pentru a circula in Romania cu o masina trebuie sa platesti rovigneta. Rovigneta pentru masini inmatriculate in alte tari este sensibil mai scumpa decat pentru masinile inmatriculate in Romania.
Cred ca cele doua considerente sunt suficiente pentru a nu agreea un artificiu cu inmatricularea pe alte persoane, in alte tari.
Atentie la masinile noi in acceptiunea Codului Fiscal (<1an ; <60000km). Apare problema TVA.
- kiss_me_cristiano
- **
- 157 mesaje
- din 13 Oct 2008
- Iasi
kiss_me_cristiano
- Masina:
- Mesaj Privat
e adevarat ce spui BimbOOO85 dar daca omu vrea sa imatriculeze sa ma caute si ii dau eu o mana de ajutor cunosc mosnegi multi pe aici ... cat despre acte ii zic eu fiecare pas deoarece acum 2 luni am trecut si eu prin asa ceva ... eu sami imatriculez vectra mea cu motor x18xe1 caravan din 99 imi trebe 6000 euro acum tu ce parere ai ... unde e mai convenabil sa astept sau sa fac plata la prima inmatriculare ?
- daniel30
- **
- 255 mesaje
- din 13 Feb 2008
- Tigra 1999 x14xe
- Alta tara
daniel30
- Mesaje scrise: 255
- Masina: Tigra 1999 x14xe
- Cont inregistrat: 13 Feb 2008
- Mesaj Privat
- kiss_me_cristiano
- **
- 157 mesaje
- din 13 Oct 2008
- Iasi
kiss_me_cristiano
- Masina:
- Mesaj Privat
- daniel30
- **
- 255 mesaje
- din 13 Feb 2008
- Tigra 1999 x14xe
- Alta tara
daniel30
- Mesaje scrise: 255
- Masina: Tigra 1999 x14xe
- Cont inregistrat: 13 Feb 2008
- Mesaj Privat
BimbOOO85
- Mesaj Privat
kiss_me_cristiano a scris:e adevarat ce spui BimbOOO85 dar daca omu vrea sa imatriculeze sa ma caute si ii dau eu o mana de ajutor cunosc mosnegi multi pe aici ... cat despre acte ii zic eu fiecare pas deoarece acum 2 luni am trecut si eu prin asa ceva ... eu sami imatriculez vectra mea cu motor x18xe1 caravan din 99 imi trebe 6000 euro acum tu ce parere ai ... unde e mai convenabil sa astept sau sa fac plata la prima inmatriculare ?
asa da,ma bucur ca ai luat aceasta initiativa sunt putini ca tine.mult noroc!!!!
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
- KlubbHead
- OP