Lucix
- Mesaje scrise: 34
- Masina: Vectra 1994 C18NZ
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 15 Jun 2006
- Mesaj Privat
As vrea sa stiu si eu daca se poate scurta cursa la maneta de viteze sau trebuie schimbata cutia de viteze cu una cu cursa mai scurta. Daca trebuie schimbata ce model de cutie trebuie sa pun . Eu conduc sport si ma cam deranjeaza cursa lunga. Nu stiu ce model de cutie am pe masina motor c18nz model "94.
Astept idei.
Astept idei.
Lucix
- Mesaj Privat
florinike- Suspendat
- 1,582 mesaje
- din 22 Feb 2005
- Astra 2001 Z20LET
- Bucuresti
florinike- Mesaje scrise: 1,582
- Masina: Astra 2001 Z20LET
- Cont inregistrat: 22 Feb 2005
- Mesaj Privat
- maiandrei
- 4,710 mesaje
- din 20 Dec 2004
- Insignia 2018 B20DTH
- Bucuresti
maiandrei
- Mesaje scrise: 4,710
- Masina: Insignia 2018 B20DTH
- Cont inregistrat: 20 Dec 2004
- Mesaj Privat
Lucix
- Mesaj Privat
da maiandrei greseala mea.
florinike e mai rentabil din p.d.v calitate/pret sa schimb pinioanele sau sa iau o cutie gata facuta? si dak gasesc o asemenea cutie pe la dezmembrari, la ce preturi sa ma astept. nu as vrea sa umfle aia pretul.
As vrea sa schimb cutia, ca de curand am pus 1l de ulei in cutie si mi-a curs totul in parcare.
florinike e mai rentabil din p.d.v calitate/pret sa schimb pinioanele sau sa iau o cutie gata facuta? si dak gasesc o asemenea cutie pe la dezmembrari, la ce preturi sa ma astept. nu as vrea sa umfle aia pretul.
As vrea sa schimb cutia, ca de curand am pus 1l de ulei in cutie si mi-a curs totul in parcare.
florinike- Suspendat
- 1,582 mesaje
- din 22 Feb 2005
- Astra 2001 Z20LET
- Bucuresti
florinike- Mesaje scrise: 1,582
- Masina: Astra 2001 Z20LET
- Cont inregistrat: 22 Feb 2005
- Mesaj Privat
- dumitrache marius
- **
- 258 mesaje
- din 11 Aug 2006
- Vectra 2001 y20dth
- Tecuci-GL
dumitrache marius
- Mesaje scrise: 258
- Masina: Vectra 2001 y20dth
- Cont inregistrat: 11 Aug 2006
- Mesaj Privat
Faza cu schimbatul pinioanelor la vitezele 1 si 2 nu merge. Doar la viteza a 5-a.
Explicatie. Orice cutie de viteze are in componenta ei(sumar spus) un arbore primar (trenul fix popular) un arbore secundar (trenul mobil) si grupul (la masinile cu tractiune fata). Buba este la trenul fix, ca este o bucata de metal cu toate pinioanele prelucrate direct pe ea, mai putin pinionul de la viteza a 5-a ,care este demontabil, montat prin niste caneluri si strins cu o piulita. Asa ca nu poti demonta pinionul de la viteza 1 sau 2 .Poti doar sa schimbi tot trenul. Poate la o cutie sport sa aiba alte rapoarte care sa te ajute. Dar la o cutie normala nu prea ai ce-i face.
Explicatie. Orice cutie de viteze are in componenta ei(sumar spus) un arbore primar (trenul fix popular) un arbore secundar (trenul mobil) si grupul (la masinile cu tractiune fata). Buba este la trenul fix, ca este o bucata de metal cu toate pinioanele prelucrate direct pe ea, mai putin pinionul de la viteza a 5-a ,care este demontabil, montat prin niste caneluri si strins cu o piulita. Asa ca nu poti demonta pinionul de la viteza 1 sau 2 .Poti doar sa schimbi tot trenul. Poate la o cutie sport sa aiba alte rapoarte care sa te ajute. Dar la o cutie normala nu prea ai ce-i face.
Lucix
- Mesaj Privat
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888