- anthynidiany
- OP
- 3 mesaje
- din 24 Sep 2009
- Corsa
- Bacau
anthynidiany
- Mesaje scrise: 3
- Masina: Corsa
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 24 Sep 2009
- Mesaj Privat
Recent, eu ºi prietena mea, ne-am hotãrât cã e momentul sã ne achiziþionãm o maºinã. Cum una nouã e mult prea scumpã pentru ce ne permitem, am hotãrât sã luãm o maºinã la mâna a doua.
Am ales mai multe modele ºi mãrci ºi am rãmas cu:
Opel Corsa 1.7 diesel
Skoda Fabia 1.4 benzinã
Ford Fiesta 5 1.4 diesel
Pânã la urmã, la sfaturile cunoscuþilor, am decis sã mergem pe un Opel Corsa 1.7 diesel, care sã ajungã pânã în 4500-5000 euro (inclus toate cheltuielile legate de înmatriculate)! Maºina o sã o luãm din România, fie dintr-un târg, fie de pe net.Eu stau în Bacãu ºi am acces ºi la târgul de maºini din Suceav, dar ºi la câþiva samsari.
Maºina vrem sã fie în 4 portiere, iar ca dotãri ne-am gândit la cele normale: ABS, Servo, AC, Geamuri electrice.
Întrebãrile mele sunt urmãtoarele
1. Am luat o decizie bunã?
2. La ce ar trebuie sã am grijã când achiziþionez un Opel rulat?
3. ªtiþi cumva un site sau o locaþie unde se vând în special maºini Opel?
Orice sfat sau îndrumare e foarte bine venit. Vã mulþumesc!
Am ales mai multe modele ºi mãrci ºi am rãmas cu:
Opel Corsa 1.7 diesel
Skoda Fabia 1.4 benzinã
Ford Fiesta 5 1.4 diesel
Pânã la urmã, la sfaturile cunoscuþilor, am decis sã mergem pe un Opel Corsa 1.7 diesel, care sã ajungã pânã în 4500-5000 euro (inclus toate cheltuielile legate de înmatriculate)! Maºina o sã o luãm din România, fie dintr-un târg, fie de pe net.Eu stau în Bacãu ºi am acces ºi la târgul de maºini din Suceav, dar ºi la câþiva samsari.
Maºina vrem sã fie în 4 portiere, iar ca dotãri ne-am gândit la cele normale: ABS, Servo, AC, Geamuri electrice.
Întrebãrile mele sunt urmãtoarele
1. Am luat o decizie bunã?
2. La ce ar trebuie sã am grijã când achiziþionez un Opel rulat?
3. ªtiþi cumva un site sau o locaþie unde se vând în special maºini Opel?
Orice sfat sau îndrumare e foarte bine venit. Vã mulþumesc!
- jE
- 8,418 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,418
- Masina: Astra 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
- anthynidiany
- OP
- 3 mesaje
- din 24 Sep 2009
- Corsa
- Bacau
anthynidiany
- Mesaj Privat
eu aº vrea varianta Euro 4, dar depinde ºi de ce gãsesc pe piaþã
eu lucrez într-un service auto, ce-i drept la birou, dar mã pricep cât de cât la maºini
am sã merg cu ºeful service-ului la achiziþionare,dar mã gândeam cã sunt ºi anumite lucruri de urmãrit la o Corsa
ºtii cum mai zic unii despre un anumit tip de maºinã - Asta e boala lor!
eu lucrez într-un service auto, ce-i drept la birou, dar mã pricep cât de cât la maºini
am sã merg cu ºeful service-ului la achiziþionare,dar mã gândeam cã sunt ºi anumite lucruri de urmãrit la o Corsa
ºtii cum mai zic unii despre un anumit tip de maºinã - Asta e boala lor!
- jE
- 8,418 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,418
- Masina: Astra 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
la 1.7 dti - ECU (lipiturile reci, se rezolva de un electronist priceput, sau de 1.7dti edition, coleg aici pe forum cu multa experienta in reconditionat ECU-uri), termoflot
la 1.7cdti... am auzit zvonuri legate de injectoare, dar nu sunt sigur daca era vorba de 1.7 sau 1.9....
Du-te cu un priceput, sa vezi daca masina a fost lovita, reparata prost, uzura motorului samd.
Overall Corsa sunt niste masini bune. Motoarele 1.7 diesel folosite de Opel sunt, de asemenea, fiabile.
la 1.7cdti... am auzit zvonuri legate de injectoare, dar nu sunt sigur daca era vorba de 1.7 sau 1.9....
Du-te cu un priceput, sa vezi daca masina a fost lovita, reparata prost, uzura motorului samd.
Overall Corsa sunt niste masini bune. Motoarele 1.7 diesel folosite de Opel sunt, de asemenea, fiabile.
- anthynidiany
- OP
- 3 mesaje
- din 24 Sep 2009
- Corsa
- Bacau
anthynidiany
- Mesaj Privat
Am fost astazi în târg, în Bacãu ºi m-am uitat dupã maºini. Oferta nu a fost cine ºtie ce, mai ales cã nu am gãsit decât un 1.7 CDTI la 5300 euro.
Am gãsit totuºi un Opel Corsa din 2002 motor 1.2 benzinã într-o stare impecabilã. Maºina e înmatriculatã în România, dar a circulat puþin (vreo 2000km). În total maºina a rulat 84.000 km ºi cere pe ea 4800 euro.
Mâine vine în service-ul unde lucrez pentru a o sui pe rampã ºi pentru a o pune pe tester. Mã gândesc foarte serios sã o cumpãr!
Am gãsit totuºi un Opel Corsa din 2002 motor 1.2 benzinã într-o stare impecabilã. Maºina e înmatriculatã în România, dar a circulat puþin (vreo 2000km). În total maºina a rulat 84.000 km ºi cere pe ea 4800 euro.
Mâine vine în service-ul unde lucrez pentru a o sui pe rampã ºi pentru a o pune pe tester. Mã gândesc foarte serios sã o cumpãr!