did
- Mesaje scrise: 19
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 26 Aug 2005
- Mesaj Privat
- warranty_4_cars
- *
- 24 mesaje
- din 23 Mai 2005
warranty_4_cars
- Mesaje scrise: 24
- Cont inregistrat: 23 Mai 2005
- Mesaj Privat
did
- Mesaj Privat
- livcro
- 4,575 mesaje
- din 22 Jul 2005
- Grandland X 2018 D20DT
- SIBIU-RM. VALCEA
livcro
- Mesaje scrise: 4,575
- Masina: Grandland X 2018 D20DT
- Cont inregistrat: 22 Jul 2005
- Mesaj Privat
did
- Mesaj Privat
- balog
- **
- 198 mesaje
- din 24 Jul 2005
balog
- Mesaje scrise: 198
- Cont inregistrat: 24 Jul 2005
- Mesaj Privat
Pai explica la magazin ca senzorul este din delcou si ca tine loc de platine poate asa inteleg cei de la magazin.
Hall efect senzor nu switch-pot fi mai mult cum ar fi senzorul de turatie al motorului, senzorul de pozitie al motorului, senzorul vitezometru.
Daca la magazin ai cerut hall efect switch fi sigur ca majoritatea vinzatorilor nu au inteles despre ce e vorba.
Incearca la dezmembrari.
Hall efect senzor nu switch-pot fi mai mult cum ar fi senzorul de turatie al motorului, senzorul de pozitie al motorului, senzorul vitezometru.
Daca la magazin ai cerut hall efect switch fi sigur ca majoritatea vinzatorilor nu au inteles despre ce e vorba.
Incearca la dezmembrari.
- ToX
- 1,291 mesaje
- din 17 Mai 2004
- Astra OPC 2013 A20NFT
- Bucuresti
ToX
- Mesaje scrise: 1,291
- Masina: Astra OPC 2013 A20NFT
- Cont inregistrat: 17 Mai 2004
- Mesaj Privat
- balog
- **
- 198 mesaje
- din 24 Jul 2005
balog
- Mesaj Privat
did
- Mesaj Privat
- ToX
- 1,291 mesaje
- din 17 Mai 2004
- Astra OPC 2013 A20NFT
- Bucuresti
ToX
- Mesaj Privat
mai citeste hombre... are pe cielo MOTOR C20XE 16 valve, care este SFI adica are injectie secventiala, si senzorul HES de pe delco CU ASTA se ocupa. Senzorul de care zici tu este senzorul KNOCK, care este folosit pentru a preveni asa zisele "detonatii" astfel, ca nu mai trebuie sa freci plug-ul cu 95/98 ca la 8 valve, aici la c20xe exista un singur plug cu A si B care nu mai este folosit.
Conform manualului de reparatii Haynes, pe care il am in fata:
"On C20XE models, up to 1993, a Hall effect generator is mounted on the distributor. This has 4 cut-outs on the distributor rotor, one for each cylinder, and sends a small voltage signal to the control module whenever a cut-out passess through a magnetic field. The purpose of the Hall generator is to send a timing signal to the microprocessor at each phase of the engine cycle. It is mounted in the distributor as a matter of convenience and has nothing to do with the distribution of the high-tension voltage. The use of a Hall effect generator is sometimes referred to as MSTS-h"
Conform manualului de reparatii Haynes, pe care il am in fata:
"On C20XE models, up to 1993, a Hall effect generator is mounted on the distributor. This has 4 cut-outs on the distributor rotor, one for each cylinder, and sends a small voltage signal to the control module whenever a cut-out passess through a magnetic field. The purpose of the Hall generator is to send a timing signal to the microprocessor at each phase of the engine cycle. It is mounted in the distributor as a matter of convenience and has nothing to do with the distribution of the high-tension voltage. The use of a Hall effect generator is sometimes referred to as MSTS-h"
- ToX
- 1,291 mesaje
- din 17 Mai 2004
- Astra OPC 2013 A20NFT
- Bucuresti
ToX
- Mesaj Privat
did a scris:am gasit intr-un final intr-un program de bosch un cod pentru senzorul HES (1237031288), si se poate aduce in tara in 5 zile, pretul este de aprox 2.900.000 in craiova, si 2.100.000 in bucuresti
cool, sa-mi spui si mie cand il schimbi daca ti-a disparut codul si daca se simte ceva la functionarea motorului. Vezi ca e relativ simplu de schimbat, trebuie dat delco-u jos, tii minte pozitia, si trebuie sa il desfaci bucatele ca sa-l scoti
did
- Mesaj Privat
- ToX
- 1,291 mesaje
- din 17 Mai 2004
- Astra OPC 2013 A20NFT
- Bucuresti
ToX
- Mesaj Privat
- balog
- **
- 198 mesaje
- din 24 Jul 2005
balog
- Mesaj Privat
ToX
Scuze am uitat ca e cielo.
Imi pare rau pentru tine dar incurci treburile rau probabil ca nu ai inteles prea bine frazele in engleza cind ai tradus dupa manualul haynes.
- senzorul de pozitie al motorului nu are treaba cu detonatia Knock senzor e altceva
- nici un senzor din motor nu are frecare cu alte componente si asta nu inseamna ca nu se defecteaza din .
- capacul din care ies firele se numeste capac de delcou
- firele acele care ies din capac se numesc fise
- din cite stiu eu cielo nu are nici rotor nici capac de delcou, fisele sun conectate la bobina de inductie dubla de aprindere.
Scuze am uitat ca e cielo.
Imi pare rau pentru tine dar incurci treburile rau probabil ca nu ai inteles prea bine frazele in engleza cind ai tradus dupa manualul haynes.
- senzorul de pozitie al motorului nu are treaba cu detonatia Knock senzor e altceva
- nici un senzor din motor nu are frecare cu alte componente si asta nu inseamna ca nu se defecteaza din .
- capacul din care ies firele se numeste capac de delcou
- firele acele care ies din capac se numesc fise
- din cite stiu eu cielo nu are nici rotor nici capac de delcou, fisele sun conectate la bobina de inductie dubla de aprindere.
did
- Mesaj Privat
- balog
- **
- 198 mesaje
- din 24 Jul 2005
balog
- Mesaj Privat
- ToX
- 1,291 mesaje
- din 17 Mai 2004
- Astra OPC 2013 A20NFT
- Bucuresti
ToX
- Mesaj Privat
- DnI
- **
- 236 mesaje
- din 01 Aug 2004
- Astra 2009 z19dth
- Bucuresti
DnI
- Mesaje scrise: 236
- Masina: Astra 2009 z19dth
- Cont inregistrat: 01 Aug 2004
- Mesaj Privat
did, uite-te aici: https://www.clubopel.com/alb...ic.php?pic_id=923
am eu un delco complet cu tot cu capac delco, senzor, etc.
daca te pot ajuta...
am eu un delco complet cu tot cu capac delco, senzor, etc.
daca te pot ajuta...
MihaiNFS
- Mesaje scrise: 21
- Masina:
- Cont inregistrat: 21 Jan 2005
- Mesaj Privat
Am vazut in poza ca ai instalatia de AC montata. Motorul pe care l-ai pus avea AC? Daca nu, unde ai gasit suportul de compresor si la ce bani. Suportul asta tine si compresorul, si pompa de servo-directie, nu? Am si eu un cielo cu acelasi motor dar nu gasesc suportul de AC sa-i montez si eu instalatia.
Merci mult
Merci mult
- DnI
- **
- 236 mesaje
- din 01 Aug 2004
- Astra 2009 z19dth
- Bucuresti
DnI
- Mesaje scrise: 236
- Masina: Astra 2009 z19dth
- Cont inregistrat: 01 Aug 2004
- Mesaj Privat
MihaiNFS a scris:Am vazut in poza ca ai instalatia de AC montata. Motorul pe care l-ai pus avea AC? Daca nu, unde ai gasit suportul de compresor si la ce bani. Suportul asta tine si compresorul, si pompa de servo-directie, nu? Am si eu un cielo cu acelasi motor dar nu gasesc suportul de AC sa-i montez si eu instalatia.
Merci mult
Merci mult
motorul eu nu l`am schimbat... l-am facut
cred ca mai am suportul ala de servo si de aer , daca te intereseaza spune-mi si cand mai trec pe la garaj unde am facut masina ma uit dupa el !