Mersi frumos pentru sfaturi!
Am luat un tub de Xerapol cu 34 lei de la Intend si in seara asta m-am pus pe treaba sa incerc sa rezolv unele probleme care-mi stateau pe creieri.
Bordul (geamul de plastic ce acopera ceasurile l-am curatat cu cif sau ceva de genul si am reusit sa uniformizez o gramada de zgarieturi pe el, pasta fiind nitzel abraziva): l-am curatat, l-am sters, am pus putina pasta pe care am intins-o cu o carpa impecabil de curata si de fina, vreo 3 minute am tot frecat dupa care am curatat surplusul cu alta carpa de aceeasi calitate. Am uitat sa curat cu apa, ma chinuiam mai putin cu definitivarea lucrarii daca foloseam o carpa umezita.

Scuzati calitatea focusarii, era deja pe innoptate, focusul nu e acelasi dar oricum se observa diferenta in poze, iar pe viu e de nedescris.
Folia de pe luneta: am reusit sa o zgarii cand am transportat ceva chestiuni mai demult. Se matuise pe vreo doi cm patrati de la frecarile repetate din timpul transportului. Procedeul a fost identic, curatat, frecat, definitivat. N-a ramas nici urma de zgarietura mata, nici n-am pus pasta pe geam sau pe carpa, am folosit doar carpa ce era imbibata cu pasta.
Plastic colt bara protectie fata: frecand-o intr-o zi de un zid, i-am lasat ceva urme. Unde s-a dus vopseaua, Dumnezeu cu mila, dar unde au ramas doar linii in plasticul colorat, am dat cu crema si au disparut. Acu am doar punctele negre unde s-a dus vopseaua.
Faruri si proiectoare: n-am insistat foarte mult, au doar doi ani jumate, nu e cine stie ce grad de matuire + ca era noapte deja afara.
In concluzie: daca va deranjeaza anumite zgarieturi sau efecte de matuire de pe plastice sau faruri, Xerapolul e o varianta buna de a rezolva problema.