Techno
- Mesaje scrise: 43
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 19 Apr 2005
- Mesaj Privat
"Va salut, e primul meu topic pe acest site si va supun atentiei testul intre Opel Astra Caravan, 1.7 CDTI, Renault Megane Break, 1.9 dCi si Skoda Octavia Combi 1.9 TDI din nr pe august 2005 la pagina 38.
De la bun inceput va spun ca mi se pare partinitor si putin cam subiectiv tratand Astra cam nefavorabil iar Octavia si Megane cam exagerat de bine. Eu m-am urcat in aceste masini, pe Opel Astra am condus-o (cea in 5 usi)pe celelalte nu le-am condus insa dar le-am analizat oricum pe toate, ca aspect exteriopr, interior si al motorului, pret, caracteristici, spatiu... Ma voi referi doar la aspectele pe care le-am sesizat personal si la unele pe care le-am studiat despre aceste masini.
In primul rand remarc aspectele despre interior, cu privire la finetea materialelor de la Megane ??? La exterior, Opel "nu atrage atentia prin elemente de originalitate si nici prin detalii de finete"."Calitatea materialelor este buna iar aspectul lor nu e dintre cele mai fine". Nu imi vine sa cred asta pentru cain Megane te simti aproape ca in Logan, iar calitatea materialelor si a asamblarii la interior la Astra sunt ireprosabile. La fel si la Octavia. Afisajul monocrom arata excelent, nu mai e cel care a fost si oricum e cel mai spectaculos si mai mare dintre toate trei si chiar se recunoaste ca e bine plasat (pag. 41 sus de tot).
Privitor la schimbator, apare usoara tendinta de "agatare" la Opel si Renault. La Astra nu mi s-a parut asta dar toti redactorii spun asta in fiecare revista despe Astra. Nici vorba zic eu, eu nu am constatat asa ceva la hatchback-ul pe care l-am condus.
De asemena se omit caracteristicile IDS Plus, nu se explica exact ce facilitati are, intarirea suspensiilor si controlul permanent al amortizoarelor (ce compenseaza lipsa suspensiilor independente), raspunsul mai rapid al motorului la apasarea pedalei de acceleratie, directia care devine mai ferma, toate la apasarea butonului sport.
Trebuia totusi remarcat ca aspect negativ altceva (dupa parerea mea) lipsa spatiilor de depozitare mai numeroase si prezenta cotierei care incomodeaza accesul la frana de mana.
Cam atat deocamdata, astept si parerea voastra..."
Opelisti, voi ce ziceti?
- VIPER
- **
- 306 mesaje
- din 22 Sep 2004
- Bucuresti
VIPER
- Mesaje scrise: 306
- Masina:
- Cont inregistrat: 22 Sep 2004
- Mesaj Privat
- turatii
- **
- 293 mesaje
- din 05 Jun 2005
- Astra 2005 Z17DTL
- Bucuresti
turatii
- Mesaje scrise: 293
- Masina: Astra 2005 Z17DTL
- Cont inregistrat: 05 Jun 2005
- Mesaj Privat
Techno
- Mesaje scrise: 43
- Cont inregistrat: 19 Apr 2005
- Mesaj Privat
Cel maiult am vazut ca se leaga de schimbatorul de la Astra care cam "agata" si asta in mai toate revistele. O fi fost o conferinta cu toti redactorii, au vazut un power point cu asta si acum se uita pe laptop la acea prezentare si de fiecare data mai scriu aceleasi lucruri?
- VIPER
- **
- 306 mesaje
- din 22 Sep 2004
- Bucuresti
VIPER
- Masina:
- Mesaj Privat
@turatii: sper ca nu te-am lezat in vreun fel. Dar am remarcat o tendinta pro-Renault si pro-VW (si tot ce mai e in grup) in ultima vreme care ma cam ingretoseaza...
- turatii
- **
- 293 mesaje
- din 05 Jun 2005
- Astra 2005 Z17DTL
- Bucuresti
turatii
- Mesaje scrise: 293
- Masina: Astra 2005 Z17DTL
- Cont inregistrat: 05 Jun 2005
- Mesaj Privat
Respect pentru Octavia II. Daca aveam bani as fi luat-o fara ezitare. E o dovada vie ca cehii sunt pe drumul cel bun.
- VIPER
- **
- 306 mesaje
- din 22 Sep 2004
- Bucuresti
VIPER
- Masina:
- Mesaj Privat
Cat despre reclame sau lipsa lor, mi se pare superb un film luat de pe AMS Germania in care sunt comparate Opel Astra H 2.0DTi (?? dar asa zice si asa scrie pe masina!!!), Golf 5, BMW 180D si Focus, toate deci diesel. Le purica destul de fain si ies in ordinea: Golf, Astra, Focus, BMW. Pentru cine vrea, am filmuletzul, are cam 37MB.
dorin33
- Mesaje scrise: 14
- Masina:
- Cont inregistrat: 28 Jan 2006
- Mesaj Privat
- radzxx
- **
- 200 mesaje
- din 28 Jul 2005
- sibiu
radzxx
- Mesaje scrise: 200
- Masina:
- Cont inregistrat: 28 Jul 2005
- Mesaj Privat
Astra a pierdut multe puncte datorita faptului ca atunci cand intra turbo este foarte sesizabila forta mai ales in trepte inferioare,iar ca plusuri aspect exterior si aerodinamica, suspensii si dotari, pret.
Puncte slabe GOLF: zgomot mare in interior si exterior, aspect exterior rudimentar cu aerodinamica scazuta, dotari slabe comparativ cu astra, pretul ridicat.