octav13 a scris:fumul negru inseamna: amestec bogat in benzina,benzina de prosta calitate,bujiile nu functioneaza cum trebuie.
fumul alb aka aburul posibil sa fie de la catalizator,din cauza turatiei gazele sunt foarte fiebinti.sper sa nu fie apa cu antigel...
verifica nivelul uleiului si a lichidului de racire!
limiteaza-te sa o turezi la 5000...insa fa-o mai mult in trafic..nu e bine sa o turezi pe loc!
-am schimbat filtre, ulei, bujii (NGK, cele recomandate in cartea tehnica, identice cu cele pe care le-am scos)
-lichidul de racire am observat ca scade putin putin dar nu cred ca e posibil sa nu se consume deloc
-ulei ... un bidon de 4 litri Castrol 10W40 la vreo 3000 (atat am mers de cand l-am schimbat), cred ca pe la 3500 (am sa verific atunci) am sa-l termin tot, adica sa ajunga la minim pe joja; dar... am ceva pierderi si pe la busonul de golire, trebuia probabil schimbata/inlocuita garnitura caci se umezeste baia de ulei in jurul acestuia, cat puteam sa pierd acolo...50-100 ml de pe la Craciun cand am facut schimbul.
in alta ordine de idei,
@mark am vrut doar sa vad daca duce pana in 7000 cum indica turometrul si daca am tinut-o pret de cateva secunde in 6500 eu zic ca nu am omorat-o, n-ati vazut la RAR ce le face, imi era mila de ea, ziceai ca sare motorul si o rupe la fuga fara caroserie.
Si turand-o se mai curata injectoarele.
In trafic nu stiu daca ajung vreodata la 5000, ajung pe la 4000