Prima oara asigurati automobilul, adica frana de mana trasa 😉;nu bagati in viteza ca veti avea nevoie sa rotiti de planetara.
Cricul se pune aici:

(am pus chestia asta ca am vazut cric pus pe prag).

Acum se scoate splintul de la piulita planetarei:

Se desface piulita aceea cu o tubulara de 30 si cu automobilul pe sol! ATENTIE! E stransa foarte tare (sau ar trebui sa fie) si va trebuie o cheie serioasa pt desfacut. Eu am folosit o dinamometrica mai veche.
Se ridica auto pe cric, se scoate roata si se desfac in continuare urmatoarele suruburi, marcate cu sageti rosii

La depresarea capului de bara trebuie folosita obligatoriu o presa. Daca se bate in fuzeta se distruge aceasta din urma.

Dupa desfacerea piulitelor si dupa depresarea capului de bara si a pivotului se scoate planetara din butucul fuzetei. Ar trebui sa arate cam asa:

Se desface colierul, daca mai este posibil sau se taie burduful:

Acum urmeaza partea mai distractiva: trebuie sa cautati siguranta din poza de mai jos aflanduva in situatia de mai sus (nam avut cum sa fac poza) si dupa ce ati gasito trebuie departate piciorusele alea concomitent cu tragerea de capul planetarei. Daca nu merge tragand se ciocaneste usor colivia aceea in care sta siguranta folosind un distantier din lemn sau o surubelnita. Cel mai bine ar fi sa aveti la dispozitie un cleste spacial pt astfel de sigurante.

Asa arata burduful pe care lam scimbat eu cumparat anu trecut cu 280000
In cutie era :burduful, 2 buc coliere si atat vaselina au considerat ei ca nu e nevoie

La montare : se baga intai burduful pe arborele planetarei apoi se introduce capul de planetara, se baga vaselina in burduf, se pune burduful "pe pozitie" si abia apoi se monteaza colierele.

Nam mai facut poza cu elementul finit ca eram prea murdar pe maini 😂
Apoi se monteaza, toate cele desfacute, in ordine inversa demontarii.
Sper sa fie de folos la cineva 😉
Cand va apucati de treaba nu strica sa aveti langa voi si vestitele manuale de service.
Timp de lucru cap coada 1h si 30 min si cu doua pahare de jack baute intre desfaceri si strangeri de suruburi. Oricum mai mult de 2h jumate nar trebui sa dureze.
P.S. Nu raspund pentru eventualele stricaciuni pe care ati putea sa le faceti la masinile personale (asta pt cei care nu au nici macar un dram de talent la mecanica). Daca citind mai sus credeti ca nu va descurcati ducetiva si decartati la service pt o asemenea operatie.
Bafta si spor la munca!