bratone
- Mesaje scrise: 31
- Masina: Vectra 2001 Y22DTR
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 25 Sep 2004
- Mesaj Privat
Sau se face "dupa ureche"!
In ultimii aprox 5000 Km, adica nici 3 luni, am inlocuit pompa de ambreiaj si rulmentul de presiune de 2 ori.
Prima oara am ramas la un semafor fara ambreiaj, iar rulmentul l-am schimbat ca avea un "zornait" pe liber in relanti. Afacere de vreo 12 milioane.
A doua oara am ramas tot fara ambreiaj la o schimbare de viteze. Dus la service, inlocuit pompa, facut fo 5 pedale si...... bum, a scuipat rulmentul. Inlocuit piesele pe garantie.
Problema este alta. Este clar ca Tolomacii nu stiu sa faca reglajele, dar eu ce fac, la 3 luni mai bag 2 zile de service pentru aceeasi problema?
Mai adaug ca abia parasit service-ul, urcand un deal cu a 3-a si pedala de acceleratie la fund, motorul s-a turat in gol pana pe la 4500 de ture, fara sa ating ambreiajul, fara sa fie gheata sau ud pe jos, etc, dupa care a revenit si a inceput sa traga. Care e problema? Oare ambreiajul nu-si face treaba, sau mai inlocuiesc si discul si placa de presiune, eventual motorul cu totul.
Multam fain si astept un raspuns.
- xcuseme
- 1,443 mesaje
- din 26 Aug 2006
- Astra 2002 Isuzu Y17DT 16v 55kW
- Iasi
xcuseme
- Mesaje scrise: 1,443
- Masina: Astra 2002 Isuzu Y17DT 16v 55kW
- Cont inregistrat: 26 Aug 2006
- Mesaj Privat
Verifica daca ai nivelul OK la lichidul de frana.
Din cate stiu si cred ca e la fel si la motorul tau... ambreiajul este hidraulic, nu prea ai ce regla la el. Functioneaza pe baza lichidului de frana.
De obicei cand schimbi ceva la ambreiaj... e bine sa schimbi tot "kitul" (rulment presiune, disc ambreiaj, placa presiune).
bratone
- Mesaje scrise: 31
- Masina: Vectra 2001 Y22DTR
- Cont inregistrat: 25 Sep 2004
- Mesaj Privat