am antena automata pe masina, dar uneori vreau sa o inchid fara sa inchid si radioul. Pentru asta vreau sa instalez un buton. Am facut rost de unul identic cu cel care aprinde stopurile de ceata (multumesc roBERT): intrerupator cu 2 becuri (unul pentru iluminare si unul martor cind circuitul este inchis) vezi foto.

O sa il montez deasupra radioului, unde am butonul pentru dezaburirea lunetei si 2 locase disponibile pentru butoane.
Butonul are 4 pini, ca un poza urmatoare. 2 pentru circuitul care se intrerupe, 2 pentru iluminare interna (odata cu restul bordului).

Intrebarea 1: pentru coborirea antenei o sa intrerup firul care pleaca de la radio la antena si o sa intercalez butonul in locul respectiv (pinii albi). De unde ar fi cel mai bine sa trag curent pentru iluminarea interna? De la circuitul de iluminare al butonului alaturat? De la circuitul de alimentare "live feed" al radioului? De la becul care lumineaza DID?
Intrebarea 2: am scapat butonul pe jos si becul pentru iluminare interna are acum filamentul rupt. L-as inlocui cu un LED. Poate cineva sa imi spuna exact ce LED si ce rezistenta sa pun?
Intrebarea 3: desi becul martor pare in regula, nu am reusit sa il fac deloc sa se aprinda, la tensiuni intre 6 si 10 volti. Ma asteptam sa se aprinda macar putin. Am incercat la aceeasi sursa (un alimentator uzual la care se poate alege tensiunea de iesire) si un bec de far: nu s-a aprins deloc (cuplat direct la baterie merge). De ce nu s-a aprins farul si becul martor din buton?
Multumesc.