- bucataru.ctin16
- OP
- 1 mesaje
- din 16 Apr 2025
- Grandland X 2019
- Iasi
bucataru.ctin16
- Mesaje scrise: 1
- Masina: Grandland X 2019
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 16 Apr 2025
- Mesaj Privat
De ceva timp primesc pe bord mesajul de eroare: Defect la Airbag(uri) sau centura(i) cu pretensionare.
Am facut o diagnoza cu GDS 2 si legat de aceasta problema cred ca sunt urmatoarele coduri de eroare:
B1418 - Funcția de detectare a prezenței șoferului nu este operativă din cauza unei defecțiuni a comutatorului centură de siguranță - defectiune
B0072 - Circuit de declanșare a sistemului de pretensionare a retractorului centurii de siguranță a pasagerului din față - rezistenta ridicata
Despre ce sa fie vorba? mercanismul in care intra tensiunea? centura cu mecanismul ei de rulare? plasa prezenta pasager / sofer ?
dupa stergere erori raman doar cu: B0072
** am fost in zona la 2 service-uri si nu i-au dat de capat..
*** daca codez centurile mai apar aceste erori? se poate cu GDS2 sau am nevoie de alt software? ma poate ajuta cineva cu un tutorial sa incerc..
pe langa aceste erori mai gasesc periodic urmatoarele:
U1305 - (modul de comanda servodirectie)- datele receptionate de la modulul senzorului unghiului volanului sunt invalide
B1386 - (modul butoane portiera sofer) - motorul geamului din spate dreapta - tensiune scazuta
B2E1D - (modulul coloana directie) - comunicarea cu modulul de comanda a sistemului electronic de franare s-a intrerupt - mesaj lipsa
B1808 - sistemul antifurt - identificare modul de comanda a motorului(ecm) incorect
B1138 - circuit de comanda a fazei scurte stanga - tensiune ridicata/circuit deschis
B1805 - randamentul demarorului - eroare de comparare a semnalului
B183F - contor privind activarea demarorului - scurtcircuitare la masa
B1860 - intrerupator lampi de frana(pedala eliberata) - eroare de comparare a semnalului
B1864 - intrerupator lampi de frana(pedala eliberata) eroare de comparare a semnalului
B100C - modul stergator parbriz - circuitul de alimentare a modulului de comanda - tensiune scazuta
U18A1 - radio - comunicarea cu sistemul telematic s-a intrerupt - defectiune
B1506 - circuit magistrala seriala usb - defectiune
Apreciez orice raspuns sau indrumare!
Multumesc
MODEL: Grandland X 2019
MOTOR: 1.2eabdts
CODURI EROARE: B1418 si B0072