Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Insignia
  3. Insignia A
  • castelrock02

• Mesaje scrise: 2
  • Masina: Insignia A OPC 2010
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 15 Jan 2025

• Mesaj Privat
Bună ziua tuturor.....
Tocmai m-am alăturat grupului AFL Întreținere faruri și poligon. Am un OPC 2010.
Fără să fac nimic, am primit aceste două mesaje care au apărut cu mica lumină portocalie.
Am conectat opcomul și am primit următorul cod de eroare:
- B0985-00: circuit de control al obturatorului de distribuție a luminii farului drept
Când am încercat să șterg acest cod (nu se știe niciodată), mi s-a stins lumina și apoi din păcate totul a revenit la defect.
Trebuie să precizez că totul este OK: siguranțe, relee, comutatoare, becuri, balast, deoarece xenon-urile mele funcționează, senzorii față și spate sunt la locul lor, becurile afl care funcționează atunci când volanul este întors.
Termenul „software” îmi spune că un pic de software (icarsoft cr max) ar aduce totul înapoi la normal. Sau farul din dreapta (partea pasagerului) este defect? Ce părere aveți?
Mulțumesc tuturor celor care își vor face timp să răspundă.
Traducere din franceză în română. Îmi cer scuze pentru asta.

MODEL: Insignia A OPC 2010
MOTOR: 325 cv -
  • corsablue

• Mesaje scrise: 2,957
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 18 Feb 2008

• Mesaj Privat
Bonne soir! Bienvenue dans la communaute CO!
Je pense que le calculatoire du systeme d'eclairage a une petit probleme/defaut.
S'il te plait excuse ma grammaire.
Je sugerre d'attendre d'autres reponses.
P. S. Voila!
"B0985 00: Right Headlamp Light Distribution Shutter Control Circuit Malfunction
Cel mai probabil este defect farul dreapta . pt a fi sigur, iei un scotch negru si il lipesti pe senzorul de lumina (pe parbriz in zona oglinzii retrovizore) astfel incat, cu selectorul de lumini pus pe auto, sa ti se aprinda farurile ziua . in felul asta obligi AFL-ul sa functioneze si ziua si iti poti diagnostica mai usor problema .
MARE ATENTIE ! daca nu obturezi senzorul de lumina si pui farurile pe ON (faza scurta ) pe timp de zi AFL nu functioneaza , de aceea pe timp de vara erorile de AFL sunt mai rare si apar doar cand conduci noaptea."
https://www.clubopel.com/viewtopic.php?p=1815976
P. P. S. https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=160292
  • castelrock02

• Mesaje scrise: 2
  • Masina: Insignia A OPC 2010
  • Cont inregistrat: 15 Jan 2025

• Mesaj Privat
Good evening corsableu.
Thank you for your reply. This fault is really a big problem and nobody really has the right answer. We can read everything: broken light, sensor under the car, fuses, afl box, optics, box under the headlight..... Some say they repaired it with an icarsoft case, others that they changed the headlight, others that they just disconnected the battery...... In my case, everything's fine, except for the message ‘afl maintenance’ and ‘headlight range’, which prevent me from using my full headlights. A real gas factory.

I'm waiting for more answers and help. Thank you for your help.
Skip ads

1. Home
  2. Opel Insignia
  3. Insignia A

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR