- MCL2k6
- OP
- 172 mesaje
- din 04 Jul 2006
- Insignia 2018 Z18XE
- Brasov
MCL2k6
- Mesaje scrise: 172
- Masina: Insignia 2018 Z18XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 04 Jul 2006
- Mesaj Privat
Salutare,
a cam venit si la mine timpul pentru schimbatul discurilor de frana (si implicit a placutelor).
Am cumparat discuri noi (Jurid) si setul de placute de la magazin.
Totusi am obsevat ceva, cand am dat jos roata, si m-am decis sa nu mai continui pana nu ma lamuresc.
Placutele care sunt montate acum pe Vectra au 2 urechiuse la margini, cu gaura in mijloc, prin care se prind placutele de etrier.
De la magazin am primit niste placute care au cate o ureche in mijlocul lor.
Interesant este ca cei de la magazin au comandat placutele dupa datele masinii (tip motor, an de fabricatie, etc).
Iata URL-ul furnizorului: http://www.unixtrade.hu/sho...2120823-67533169#
Ce mi-au dat este produsul cu nr. UNIX: 31520
Banuiesc ca mie mi-ar trebui produsul cu nr. 960463
Astra F-ul poate sa aibe placute de acest fel (cu 1 ureche pe mijloc, cum mi-au dat de la magazin)? Ca as avea pe cineva la care as putea sa dau placutele!
Ultima modificare făcută de MCL2k6 la Lun 12 Mar, 2007 10:07 pm
a cam venit si la mine timpul pentru schimbatul discurilor de frana (si implicit a placutelor).
Am cumparat discuri noi (Jurid) si setul de placute de la magazin.
Totusi am obsevat ceva, cand am dat jos roata, si m-am decis sa nu mai continui pana nu ma lamuresc.
Placutele care sunt montate acum pe Vectra au 2 urechiuse la margini, cu gaura in mijloc, prin care se prind placutele de etrier.
De la magazin am primit niste placute care au cate o ureche in mijlocul lor.
Interesant este ca cei de la magazin au comandat placutele dupa datele masinii (tip motor, an de fabricatie, etc).
Iata URL-ul furnizorului: http://www.unixtrade.hu/sho...2120823-67533169#
Ce mi-au dat este produsul cu nr. UNIX: 31520
Banuiesc ca mie mi-ar trebui produsul cu nr. 960463
Astra F-ul poate sa aibe placute de acest fel (cu 1 ureche pe mijloc, cum mi-au dat de la magazin)? Ca as avea pe cineva la care as putea sa dau placutele!
Ultima modificare făcută de MCL2k6 la Lun 12 Mar, 2007 10:07 pm
- cont-sters-1898
- **
- 233 mesaje
- din 28 Feb 2006
cont-sters-1898
- Mesaje scrise: 233
- Cont inregistrat: 28 Feb 2006
- Mesaj Privat
- MCL2k6
- OP
- 172 mesaje
- din 04 Jul 2006
- Insignia 2018 Z18XE
- Brasov
MCL2k6
- Mesaj Privat
yep. Mercik Skywalker!
Se pare ca trebuie sa comand de la magazin placutele cu cele 2 urechiuse de pe la margini.
Totusi am niste nelamuriri, cum se poate ca in acel catalog apar niste care nu prea sunt compatibile pentu Vectra A!
Am patit-o si cu sabotii de frana tot asa. Dupa comanda am primit niste saboti cu latime de 29mm, ceea ce nu era bine pentru mine. La Vectra A sunt saboti de 46mm latime. Banuiesc ca o fi existat niste versiuni anterioare la care se foloseau saboti cu latime mai mica..
Ma rog. Asta e. Bine ca cei de la magazin sunt oameni cumsecade, si schimba inapoi piesele. Rar mai intalnesti asa oameni!
Se pare ca trebuie sa comand de la magazin placutele cu cele 2 urechiuse de pe la margini.
Totusi am niste nelamuriri, cum se poate ca in acel catalog apar niste care nu prea sunt compatibile pentu Vectra A!
Am patit-o si cu sabotii de frana tot asa. Dupa comanda am primit niste saboti cu latime de 29mm, ceea ce nu era bine pentru mine. La Vectra A sunt saboti de 46mm latime. Banuiesc ca o fi existat niste versiuni anterioare la care se foloseau saboti cu latime mai mica..
Ma rog. Asta e. Bine ca cei de la magazin sunt oameni cumsecade, si schimba inapoi piesele. Rar mai intalnesti asa oameni!
- cont-sters-1898
- **
- 233 mesaje
- din 28 Feb 2006
cont-sters-1898
- Mesaj Privat
- MCL2k6
- OP
- 172 mesaje
- din 04 Jul 2006
- Insignia 2018 Z18XE
- Brasov
MCL2k6
- Mesaj Privat
- cont-sters-1898
- **
- 233 mesaje
- din 28 Feb 2006
cont-sters-1898
- Mesaj Privat
- robertt_rct
- **
- 323 mesaje
- din 27 Jun 2005
- Vectra 2001 Z18XE
- 4426'N 2606'E
robertt_rct
- Mesaje scrise: 323
- Masina: Vectra 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 27 Jun 2005
- Mesaj Privat
MCL2k6 a scris:yep. Mercik Skywalker!
schimba magazinul!!!!
acolo e buba!
- MCL2k6
- OP
- 172 mesaje
- din 04 Jul 2006
- Insignia 2018 Z18XE
- Brasov
MCL2k6
- Mesaj Privat
- MCL2k6
- OP
- 172 mesaje
- din 04 Jul 2006
- Insignia 2018 Z18XE
- Brasov
MCL2k6
- Mesaj Privat
Gataaa. Mi-au venit si placutele. ATE, asbestos free. Pe eticheta se specifica clar ca este pentru Vectra A/Cavalier. Si are 2 urechiuse de prindere. Pe langa placute au dat si cele 4 arcuri "anti-rattle" si niste bolturi. Daca tine vremea cu mine in acest weekend, Vectra primeste discuri noi si placute misto
- Sezran
- 1,183 mesaje
- din 01 Jun 2004
- Bucuresti
Sezran
- Mesaje scrise: 1,183
- Masina:
- Cont inregistrat: 01 Jun 2004
- Mesaj Privat
sint doua tipuri de placute. prima data cind le-am schimbat, dupa datele din talon nu s-a putut identifica tipul lor. cei de la magazin au fost foarte de treaba si mi-au dat ambele modele, am platit unul din ele pe loc (cel mai scump, diferenta era mica) si am reglat conturile dupa ce am rezolvat treaba si am adus inapoi celalalt set.
- MCL2k6
- OP
- 172 mesaje
- din 04 Jul 2006
- Insignia 2018 Z18XE
- Brasov
MCL2k6
- Mesaj Privat
Sezran a scris:sint doua tipuri de placute. prima data cind le-am schimbat, dupa datele din talon nu s-a putut identifica tipul lor. cei de la magazin au fost foarte de treaba si mi-au dat ambele modele, am platit unul din ele pe loc (cel mai scump, diferenta era mica) si am reglat conturile dupa ce am rezolvat treaba si am adus inapoi celalalt set.
Pana la urma de care ti-au trebuit? Alea cu 2??
Uite ce am gasit pe net cautand dupa codul manufacturierului: http://www.lumag.pl/klocek.php?marka=VAUXHALL&model=CAVALIER&typ=1.6%20GL,%20L,%20LX&KWKM=60/82&p=1&rokProdukcji=81-91&system=GME&wva=20939&lumag=20939%2000%20702%2000&grubosc=15,4&foto=20939.gif
- Sezran
- 1,183 mesaje
- din 01 Jun 2004
- Bucuresti
Sezran
- Mesaje scrise: 1,183
- Masina:
- Cont inregistrat: 01 Jun 2004
- Mesaj Privat
din ce imi aduc eu aminte, a fost setul mai scump, care avea o urechiusa, undeva la mijlocul placutei. imi pare rau dar nu am facut poze si nici nu imi aduc aminte prea bine pentru ca nu am facut eu operatia. nici acum nu sint convins ca m-as baga sa o fac singur.
placutele din poza NU sint bune. si mie mi le daduse dupa cod. au "carnea" din doua bucati separata, cu un sant intre ele. cele bune au carnea dintr-o singura bucata si eu forma putin curbata (forma rinichiului) - cel putin asa e la mine, poate tu ai altfel placutele.
cred ca cel mai bine e sa dai jos o placuta de pe masina si sa mergi cu ea la magazin, de obicei le au pe stoc, asa ca nu pierzi mult timp. eventual le aduce in citeva ore.
placutele din poza NU sint bune. si mie mi le daduse dupa cod. au "carnea" din doua bucati separata, cu un sant intre ele. cele bune au carnea dintr-o singura bucata si eu forma putin curbata (forma rinichiului) - cel putin asa e la mine, poate tu ai altfel placutele.
cred ca cel mai bine e sa dai jos o placuta de pe masina si sa mergi cu ea la magazin, de obicei le au pe stoc, asa ca nu pierzi mult timp. eventual le aduce in citeva ore.
- MCL2k6
- OP
- 172 mesaje
- din 04 Jul 2006
- Insignia 2018 Z18XE
- Brasov
MCL2k6
- Mesaj Privat
In acest weekend am schimbat discurile, si am montat placutele. Se potriveau fara nici o problema. Vb. despre astea cre se fixeaza cu stifturi, alea cu 2 urechi pe margini.
Franele au mers din prima, nu am avut treaba. Acum in urmatoarele 200km trebuie "rodate", fara franari bruste, etc. Dar banuiesc ca deja toti cei de aici stiu aceasta treaba
Franele au mers din prima, nu am avut treaba. Acum in urmatoarele 200km trebuie "rodate", fara franari bruste, etc. Dar banuiesc ca deja toti cei de aici stiu aceasta treaba
chi79
- Mesaje scrise: 92
- Masina: Vectra 1997 X16XEL
- Cont inregistrat: 28 Apr 2007
- Mesaj Privat
Am si eu o nedumerire in legatura cu franarea la masina mea, Vectra B din 1997. Stiam ca are placute de frana si pe fata si pe spate. Am mers la service pentru ca nu imi tine frana de mana si mi-a spus ca sabotii sunt uzati. Atunci nu m-am gandit, dar apoi am ramas nedumerit: are pe spate si placute si saboti? Ce ziceti de asta? Multumesc!
- pamihai
- **
- 118 mesaje
- din 23 Jul 2004
pamihai
- Mesaje scrise: 118
- Cont inregistrat: 23 Jul 2004
- Mesaj Privat
chi79
- Mesaje scrise: 92
- Masina: Vectra 1997 X16XEL
- Cont inregistrat: 28 Apr 2007
- Mesaj Privat
- soulfly
- **
- 306 mesaje
- din 08 Dec 2006
- Vectra 1992 c18nz
- Galati
soulfly
- Mesaje scrise: 306
- Masina: Vectra 1992 c18nz
- Cont inregistrat: 08 Dec 2006
- Mesaj Privat
pamihai a scris:normal ar trebui sa aiba saboti pt. frana de mana. sunt montati in tamburul cu discul de frana. nu se face frana de mana pe disc pt. ca trebuie o forta prea mare ca sa tina frana de aceea se face cu saboti
nu stiu exact cum e la vectra b , dar sunt masini care au DOAR frana cu placute ,fara saboti.se poate si cu frana de mana pe discuri.