MVarga201
- Mesaje scrise: 1
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 03 Dec 2024
- Mesaj Privat
Am o problemă legată de sistemul de răcire și încălzire al mașinii Opel Astra G din 2001, motor 1.6 Classic. În urmă cu 3 ani, mașina nu mai furniza căldură, așa că am urmat toți pașii necesari pentru rezolvarea problemei. Am început prin schimbarea termostatului (cu unul original), a pompei de apă și, în cele din urmă, am înlocuit caloriferul de căldură din bord.
Totul a funcționat perfect până acum două săptămâni, când am observat următoarele probleme:
Temperatura lichidului de răcire urcă până la 85°C, însă, la drum întins, scade brusc, iar aerul furnizat este călduț.
La ralanti, temperatura lichidului de răcire se menține între 85°C și 90°C.
Aș dori să rezolv această problemă, dar nu știu de unde să încep. Am cerut sfatul mai multor mecanici, însă părerile sunt împărțite: unii spun că ar trebui schimbat din nou termostatul, iar alții sugerează că ar fi necesară înlocuirea caloriferului de căldură.
Ați întâlnit o problemă similară? Mă puteți ajuta cu un sfat?
MODEL: Astra G 2001
MOTOR: 1.6 62 kw
Totul a funcționat perfect până acum două săptămâni, când am observat următoarele probleme:
Temperatura lichidului de răcire urcă până la 85°C, însă, la drum întins, scade brusc, iar aerul furnizat este călduț.
La ralanti, temperatura lichidului de răcire se menține între 85°C și 90°C.
Aș dori să rezolv această problemă, dar nu știu de unde să încep. Am cerut sfatul mai multor mecanici, însă părerile sunt împărțite: unii spun că ar trebui schimbat din nou termostatul, iar alții sugerează că ar fi necesară înlocuirea caloriferului de căldură.
Ați întâlnit o problemă similară? Mă puteți ajuta cu un sfat?
MODEL: Astra G 2001
MOTOR: 1.6 62 kw
- bibu16v
- 6,915 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 6,915
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016