M-am decis sa deschid acest topic in urma unei discutii cu elegance si pt a sti si altii cum sa-si faca masina pe placul lor.
Sunt multi care vor sa-si personalizeze masina si sa-i dea un aspect mai sportiv prin vopsirea elementelor interioare sau prin lipirea autocolantelor gen imitatie lem sau carbon pe care le gasesc pe diferite sit-uri pe net (www.autoaccesorii.ro) la anumite preturi de la 250 lei in sus.
Eu personal mi-am facut la o vectra b si sunt multumit de rezultat cu toate ca nu i-am aplicat si un strat de lac, dar va urma.
Poze nu am decat la finalul lucrarii, pt ca nu m-am gandit atunci sa fac poze pe etape 😳 , dar urmeaza cat de curand sa vopsesc la o calibra si atunci vor fi mai multe poze.

Materiale necesare: Sprit kit sau plastic primer (amorsa pt plastic), spray cu vopsea cu nuanta dorita (am gasit spray nuanta crom dar numai la ambient cluj), hartie abraziva (smirghel) de diferite granulatii (400 sau 600 si 800 sau 1000 depinde de starea in care se alfa componentele ce urmeaza a fi vopsite), spirt sau orice alt degresant, lac la spray.
Mod de lucru:
1. Se demonteaza componentele.
2. Se curata si se degreseaza bine (sa insiste la aceasta operatie persoanele care isi dau bordul cu silicon)
3. Se slefuiesc componentele cu smirghelul mai dur (depinde de cat de fin doriti sa iasa la final)
4. Se curata cu apa
5. Se slefuieste cu smirghelul mai fin (Peste operatiile 3 si 5 se poate sari si puteti da direct pe componente)
6. Se curata din nou cu degresant
7. Dupa uscare se aplica un strat de primer (amorsa), iar dupa uscare daca este nevoie se mai poate da un strat (eu am dat doar unu)
8. Daca la aplicare a curs sau ati picurat, dupa uscare se pot slefui acele zone cu smirghel fin (de granulatie mica)
9. Dupa uscare cca 20 min se aplica un strat de vopsea
10. idem 8
11. Dupa uscare se aplica cel de-al doilea strat (grija mare la aplicare daca nu doriti sa mai dati un strat; dupa primele 2 straturi deja trebuie sa aveti mana formata relativ)
12. La final se aplica un strat sau doua de lac (daca va ajunge sugerez sa aplicati 2). Aceasta etapa este importanta si nu o ocoliti deoarece lacul nu doar da stralucire ci protejeaza vopseaua foarte bine impotriva zgarieturilor si a alor factori.
Toate operatiile sunt importante exceptie fac 3 si 5. daca urmati pas cu pas acest topic si aveti putina indemanare o sa fiti multumiti de rezultat.
Tot urmand etapele anterioare se pot vopsi si componente exterioare cum ar fi bandouri laterale si altele, dar trebuie sa protejati bine zonele invecinate lor.

Pt exterior trebuie sa stiti codul culori sau cel putin denumirea (ex: rosu passion, albastru marin etc)
Acest topic este unul informativ si nu raspund de calitatea pe care ati obtinut-o, asadar nu o sa accept injurii ulterioare.
Va stau la dispozitie pt intrebari...
Spor la treaba si pt cei care au reusit rog sa posteze poze.