Salut ! Opel Vectra C 2007, motor z18xer. Desi era cald motorul, pur si simplu, dintr-o datã acul de la temperatura motor s-a dus pe zero si dupã câteva minute ventilatoarele au început sã meargã probabil pe ultima treaptã fãcând foarte mult zgomot, ceva nemaiîntâlnit pânã la acest incident. Concomitent cu aceste anomalii, s-a aprins si martorul check engine. Am pus testerul OP-COM si am descoperit eroarea P0115 - 71 Engine - Coolant Temperature Sensor Circuit Range/Performance.Am sters eroarea, si-a revenit acul la temperatura, dar dupã 2 minute maxim s-a repetat anomalia. Am bãnuit cã un senzor este vinovat, am identificat doi senzori de temperaturã, unul pe carcasa termostatului ( în forma de L) si unul în fatã , foarte jos, pe o conductã în preajma radiatorului, cum te uiti la masinã în partea stânga. Dupã o inspectie vizualã am ajuns la concluzia cã vinovat ar fi senzorul de pe carcasa termostatului, l-am demontat si într-adevãr avea douã fisuri. Am cumpãrat un senzor Hella ( aproximativ 50 lei) si problema s-a rezolvat, totul este ok si am fãcut în jur de 1000 km de la schimbarea lui , totul este în parametri. Se pierde si ceva antigel +apa distilatã la aceastã operatie, trebuie luat în calcul si acest cost dacã nu goliți toatã instalația de rãcire și sã recuperați tot lichidul de rãcire.