ravaell
- Mesaje scrise: 1
- Masina: Ampera 2008
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 13 Mar 2023
- Mesaj Privat
Pentru inceput, stiu, sunt pe un forum de Opel desi eu am Saab dar dupa cum poate stiti masinile sunt mai asemanatoare decat v-ati putea imagina. Eu am in Saab-ul meu 2008, cu motor 1.9 TTID si 220 de mii de km o cutie automata AWTF-80 sau AF40-6, ca are mai multe denumiri. De vreo 2 saptamani imi da suturi puternice numai cand schimba din treapta 1 in treapta 2, in rest schimba bine celelalte viteze. Daca motorul e rece nu mai da suturi, imediat cum se incalzeste nu mai vrea sa schimbe din a2-a in alta treapta si intra in limp mode, blocata pe treapta 2. Daca plec cu treapta 3 indiferent ca se incalzeste motorul bine nu imi mai face probleme pana in treapta 6.
Am primit codul de eroare p0753(eroare solenoid viteza 2, intermitent). Poate sunt si altii care s-au confruntat cu asa ceva. In ideea in care masina a costat 4000 de euro, mi-as blestema zilele sa dau inca 1500 de euro pentru alt bloc de valve+manopera si INCA sper ca poate se rezolva doar cu schimbul solenoidului si a uleiului dar sunt curios daca a incercat cineva asa ceva si daca s-a rezolvat doar cu atat.
MODEL: Saab 9-3, 2008
MOTOR: 1.9 TTID, 180 CP
CODURI EROARE: p0753
bibu16v- Temporar Suspendat
- 7,146 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v- Mesaje scrise: 7,146
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
Ca regulã generalã, înainte de orice îti trece prin cap vis-a-vis de forumul ãsta, foloseste functia „cautã orice”(cu simbolul lupei alãturat) din coltul dreapta sus al oricãrei pagini. Si o sã fii mirat de ce o sã rezulte:
https://www.clubopel.com/rez...af40&sa=Cauta
Abia dacã nu gãsesti nimic, dar nimic, te apuci si deschizi un topic nou si postezi în sectiunea potrivitã: tu ai postat despre o c.v. AF40 pe un topic de motoare diesel, cred cã era mai potrivit pe un topic de Vectra C...altfel începi cu stângul prin încãlcarea regulamentului.