euradu26
- Mesaje scrise: 3
- Masina: Zafira 2006 Z19DT
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 28 Feb 2023
- Mesaj Privat
MODEL: Zafira 2006
MOTOR: Z19DT
- sebage
- 2,640 mesaje
- din 16 Jun 2019
- Alta tara
sebage
- Mesaje scrise: 2,640
- Masina:
- Cont inregistrat: 16 Jun 2019
- Mesaj Privat
Desi spui ca "se ocupa cu asa ceva", eu observ ca nu prea stie cu ce se ocupa. Cat despre schimbat piese, cred ca si un necalificat stie sa schimbe asa, in nestire... o persoana care "se ocupa" cu ceva, ar trebui sa stie ceva mai mult, zic eu.
In primul rand, trebuie o diagnoza serioasa, aflat unde exact este problema (desincronizare, senzor, 3fire/2mufe, ECU) abia dupa asta, incerci sa rezolvi.
P.S. Si chiar daca ar fi ECU defect (si nu vrea nimeni sa se uite in el), se cumpara ECU compatibil cu motorul tau, se afla codurile de securitate, se reseteaza, se reprogrameaza immo si gata. Nu vad sensul schimbarii a jumatate de masina.
euradu26
- Mesaje scrise: 3
- Masina: Zafira 2006 Z19DT
- Cont inregistrat: 28 Feb 2023
- Mesaj Privat
- sebage
- 2,640 mesaje
- din 16 Jun 2019
- Alta tara
sebage
- Mesaje scrise: 2,640
- Masina:
- Cont inregistrat: 16 Jun 2019
- Mesaj Privat
Desincronizare, exact asta inseamna, ... lipsa de sincronizare intre arbore si ax.
O diagnoza serioasa, exact asta inseamna, aflarea zonei cu defect si felul in care se manifesta acesta (defectul), nu doar citirea unei erori. (chiar si un cod complet de eroare, ar fi de mai mare ajutor, decat interpretarea "eroare senzor ax cu came")
Un exemplu simplu: Eroarea poate fi pur electrica si atunci, cu motorul oprit, ea nu se va putea sterge. In acest caz, clar NU este o problema de desincronizare.
- floreasandu54
- *
- 34 mesaje
- din 10 Jul 2019
- Corsa 2001 X10XE
- Ialomita
floreasandu54
- Mesaje scrise: 34
- Masina: Corsa 2001 X10XE
- Cont inregistrat: 10 Jul 2019
- Mesaj Privat