- simu catalin
- OP
- 73 mesaje
- din 24 Sep 2010
- Vectra 2008 z1.8xer
- Prahova
simu catalin
- Mesaje scrise: 73
- Masina: Vectra 2008 z1.8xer
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 24 Sep 2010
- Mesaj Privat
salut !am o vectra c 2008 sedan cu PDG iar singurul lucru care ma deranjeaza este dist. prea mare intre aripa si cauciuc [intra o mana] am tot citit pe aici insa nimic sigur .intrebare -are vectra c sedan inaltatoare in capul amortizorului sau nu? ca le-as da jos . nu vreau sa fie prea joasa ,doar sa arate mai asezata pe drum -,deci daca e mai joasa cu 3 degete e ok. - sau pot sa pastrez amortizoarele ei si sa schimb doar arcurile?repet ma intereseaza mai joasa cu 3 degete -mersi
- dany_ionutz
- **
- 458 mesaje
- din 22 Oct 2008
- Vectra 2003 2.2 dti 125cp
- Suceava
dany_ionutz
- Mesaje scrise: 458
- Masina: Vectra 2003 2.2 dti 125cp
- Cont inregistrat: 22 Oct 2008
- Mesaj Privat
- dr_seby2000
- **
- 145 mesaje
- din 16 Jun 2009
- Bihor
dr_seby2000
- Mesaje scrise: 145
- Masina:
- Cont inregistrat: 16 Jun 2009
- Mesaj Privat
simu catalin a scris:salut !am o vectra c 2008 sedan cu PDG iar singurul lucru care ma deranjeaza este dist. prea mare intre aripa si cauciuc [intra o mana] am tot citit pe aici insa nimic sigur .intrebare -are vectra c sedan inaltatoare in capul amortizorului sau nu? ca le-as da jos . nu vreau sa fie prea joasa ,doar sa arate mai asezata pe drum -,deci daca e mai joasa cu 3 degete e ok. - sau pot sa pastrez amortizoarele ei si sa schimb doar arcurile?repet ma intereseaza mai joasa cu 3 degete -mersi
Poti sa pui arcuri de gts.Asa arata masina mea acuma cu arcuri de gts si cu jante pe 17 ( 215/55/15 )de vara dar si jantele de iarna pe 15 ( 195/65/15 ) tot asa arata.Arcurile m-au costat 200ron si montatul lor 100 ron,unghi de fuga 45 ron.
- simu catalin
- OP
- 73 mesaje
- din 24 Sep 2010
- Vectra 2008 z1.8xer
- Prahova
simu catalin
- Mesaj Privat
- simu catalin
- OP
- 73 mesaje
- din 24 Sep 2010
- Vectra 2008 z1.8xer
- Prahova
simu catalin
- Mesaj Privat
- simu catalin
- OP
- 73 mesaje
- din 24 Sep 2010
- Vectra 2008 z1.8xer
- Prahova
simu catalin
- Mesaj Privat
- simu catalin
- OP
- 73 mesaje
- din 24 Sep 2010
- Vectra 2008 z1.8xer
- Prahova
simu catalin
- Mesaj Privat
- dr_seby2000
- **
- 145 mesaje
- din 16 Jun 2009
- Bihor
dr_seby2000
- Mesaje scrise: 145
- Masina:
- Cont inregistrat: 16 Jun 2009
- Mesaj Privat
- 26mad
- **
- 453 mesaje
- din 17 Apr 2008
- Vectra 2004 y20dth
- Bucuresti
26mad
- Mesaje scrise: 453
- Masina: Vectra 2004 y20dth
- Cont inregistrat: 17 Apr 2008
- Mesaj Privat
dr_seby, nu ma pricep prea bine insa daca ai pus arcuri mai scurte si ai lasat aceleasi amortizoare, ma gandesc ca nu mai lucreaza amortizoartele in aceeasi zona asa cum au fost ele proiectate, deci ori se strica mai repede, ori nu lucreaza la fel de eficient... daca gresesc chiar te rog sa ma corectezi. eu plec de la premisa ca acele amortizoare au fost proiectate sa lucreze eficient intr-o anumita zona si acea zona este data de arcuri(de lungimea lor...)
- simu catalin
- OP
- 73 mesaje
- din 24 Sep 2010
- Vectra 2008 z1.8xer
- Prahova
simu catalin
- Mesaj Privat
Seinfeld
- Mesaje scrise: 60
- Masina: Vectra 2005 1.9CDTI
- Cont inregistrat: 05 Nov 2008
- Mesaj Privat
Atentie in primul rand la amortizoare sunt diferite la facelift fata de cele pana in 05.
Amortizoarele lucreaza intr-adevar la alta inaltime, insa e ok, sunt facute sa lucreze pe toata cursa lor, mai problematic este cand o ridici prea mult ca loveste mai des in limitatoare. la coborare nu e problema.
Eu am GTS si am facut schimb cu cineva cu berlina arcuri plus amortizoare si e ok. O voiam mai moale si mai ridicata.
Amortizoarele lucreaza intr-adevar la alta inaltime, insa e ok, sunt facute sa lucreze pe toata cursa lor, mai problematic este cand o ridici prea mult ca loveste mai des in limitatoare. la coborare nu e problema.
Eu am GTS si am facut schimb cu cineva cu berlina arcuri plus amortizoare si e ok. O voiam mai moale si mai ridicata.
motorica
- Mesaje scrise: 33
- Masina: Vectra 2005 Z19DT
- Cont inregistrat: 01 Mar 2020
- Mesaj Privat
Salut. Masina mea e GTS, arcurile originale ale ei pe fata si am urmatoarea problema: la un moment dat am schimbat flansele (de doua ori) si rulmentii amortizoarelor, bieletele antiruliu (de doua ori) si bucsele la bara stabilizatoare. Cand merg cu ea pe denivelari usoare imi troznesc rotile pe ambele parti de zici ca se rup in doua. Sunetele se aud cumva in partea de sus a amortizorului. Indiferent daca am schimbat respectivele piese, nu am scapat de simptomele astea si efectiv nu stiu de ce sa ma mai leg. Bucsele bratelor sunt ok, amortizoarele la fel, sunt ok. Cand in schimb am comandat respectivele piese, desi am facut-o pe VIN, nu am tinut cont de suspensie GTS sau normala.
Intrebarea mea este: daca masina mea este GTS inseamna ca pe fata vine automat cu suspensie sport (arcuri/amortizoare mai tari si mai scurte). Asta inseamna ca si flansele/rulmentii/bieletele ar fi trebuit sa le comand tinand cont de acest fapt?
Intrebarea mea este: daca masina mea este GTS inseamna ca pe fata vine automat cu suspensie sport (arcuri/amortizoare mai tari si mai scurte). Asta inseamna ca si flansele/rulmentii/bieletele ar fi trebuit sa le comand tinand cont de acest fapt?
loby
- Mesaje scrise: 4
- Masina: Vectra 2005 Z19DT
- Cont inregistrat: 14 Nov 2017
- Mesaj Privat